Авангарден подход към обработката на праха помага да се осигури по-чист, висококачествен краен продукт за Almond Huller

Промишленост : Лющене и белене на бадеми

Проблем : Необходимо е да се контролира прахът и патогените, така че да не замърсяват продукта

Решение : LP филтърни торби

Minturn Hullers Co-op от Чоучила, Калифорния погледна към Donaldson Torit, при изграждането на своята следваща генерация белеща и лющеща машина за бадеми. Проектът на стойност 24 милиона долара отне повече от две години за проектиране и изграждане. Това е първото по рода си съоръжение в индустрията за бадеми в Калифорния, индустрия оценена на 4 милярда долара. Това ще позволи на Minturn да удвои капацитета си и да има сезонна продукция от повече от 150 милиона паунда месо от ядки.

Beeler Industries от Salida изведе проекта huller/sheller от концепцията до завършването. Той разполага с иновативна технология за разделяне от Lewis M. Carter Manufacturing от Доналсънвил, Джорджия, и водещо в индустрията оборудване за филтриране на процесния въздух с LP филтърни торби от Donaldson Torit от Минеаполис. Площта заемана от машината е приблизително колкото футболно игрище. В сграда от 61 000 квадратни фута се помещава технологичното оборудване, превоз на насипни товари и склад.

Оборудването включва авангарден подход към обработката на въздуха, предоставен от Donaldson Torit. Потенциалните точки на емисии на прах бяха таргетирани с директно свързан контрол на праха за да се предотврати замърсяването на продукта от прах и свързани патогени. Процесът на подхранване на въздуха е проектиран на ниво 34′ стреха за да се намали рискът от навлизане на прах и насекоми в завода. Това високо ниво на хигиена ще позволи обработените ядки в и извън черупките да бъдат товарени на камиони в контролирано и изолирано, от околната среда, пространство.

„Ние работим едновременно за увеличаване на капацитета и безопасността на храните“, каза Майк Бийлър.

Качеството е важен аспект на новия процесор. Ранното отстраняване на корпуса, LSK и чуждите материали осигурява по-чисти, висококачествени продукти и увеличена производителност. Системата с нисък профил на едно ниво също така осигурява лесен достъп, позволявайки на операторите бързо да вземат проби, да настройват, поддържат и дезинфекцират оборудването.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?