Автомобилостроене

Прахоуловители, способни да се справят с вредния прах в автомобилната индустрия

Преглед

Малко индустрии изпитват приливи и отливи на промени като автомобилната индустрия. От инженерни и дизайнерски тенденции до изисквания за икономия на гориво и безопасност на пътниците, производителите на автомобили – заедно с безбройните си доставчици – са се научили да се адаптират към динамичния климат за да оцелеят.

Операциите, които преди генерираха дим от заваряване от станции за ръчно заваряване, сега генерират два пъти повече дим с добавянето на автоматизирани роботизирани клетки за заваряване. Фабриките, които преди са обработвали или фрезовали шепа основни части, сега произвеждат цели каталози от компоненти за автомобилните производители.

Докато трансформацията е добра за индустрията, диверсификацията на процесите въвежда легион от нови предизвикателства за събиране на прах, дим и мъгла за мениджърите на заводи, производителите и професионалистите по здраве и безопасност на околната среда.

В продължение на половин век Donaldson работи с водещи производители и доставчици за автомобилната индустрия по целия свят. Разбираме предизвикателствата във Вашите процеси. Ние осъзнаваме необходимостта от поддържане на чиста, безопасна и съвместима работна среда за да привлечем и задържим най-добрите служители. Ние знаем колко важни са надеждната производителност и по-ниската обща цена на притежание за крайния резултат.

Когато става въпрос за ефективно справяне с предизвикателствата за събиране на прах, дим и мъгла на Вашата организация, консултативният, цялостен, свързан подход на Donaldson Ви помага да получите идеалното решение.

Вашият Donaldson екип ще работи с Вас за да разбере напълно Вашите процеси, системи и нужди от смекчаване. Черпейки от обширно портфолио от водещо в индустрията оборудване, екипът ще проектира оптималната система за Вашата работа. С директен достъп до обслужване на клиенти, поръчка на филтри за смяна и автоматизирано наблюдение на колектора, всичко, от което се нуждаете, е само на едно кликване.

Ето как мислим ние. Ето как работим. Ето как ние предлагаме повече за предизвикателствата в събиране на прах от всеки друг.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Приложение

  • Железопътни или тежкотоварни сметища
  • Трошачки
  • Пресевни инсталации
  • Точки за прехвърляне на транспортна лента
  • Силози или пълнене в опаковки
  • Товарене на вагони, шлепове или камиони

Филтри

Филтърни патрони

Филтърни елементи

Изберете по-чист въздух с усъвършенствана високотехнологична филтърна среда за патронни прахоуловители Donaldson Torit®, която преодолява предизвикателствата на повечето видове промишлен прах.

Филтри за мъгла

Филтри за мъгла

Филтрите за събиране на маслена мъгла на Donaldson са специално проектирани за приложения, използващи чисти масла, минерални масла, водоразтворими минерални, синтетични и полусинтетични охлаждащи течности.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Техническа статия

Разберете опасностите от заваръчния дим

Всяка заваръчна операция е уникална, така че е разумно да имате специалист по промишлена хигиена, който да Ви помогне да разберете опасностите от заваръчния дим.

На какво да обърнете внимание в системата за извличане на дим при заваряване

Получете информация от опитен професионалист по изсмукване на дим. С много променливи в микса си струва да работите с някой, който може да Ви помогне да анализирате работата си и да проектирате решение, което осигурява идеалния контрол на дима на разумна цена.

Постигане на оптимална производителност от Вашия колектор за заваръчен дим

Системите за изсмукване на дим могат да помогнат за намаляване на вредните димни газове във Вашето съоръжение. Това оборудване засмуква замърсения въздух, филтрира частиците и връща по-чист въздух във вътрешността на магазина или го изхвърля навън. Правилното наблюдение и поддръжка са важни в тези системи, включително подмяна на филтри в подходящия момент.