Бутилирана вода

Защита на целостта на производствената марка и продук с филтриране на сгъстен въздух, течност и пара

Преглед

Производството на бутилирана вода изисква филтриране на сгъстен въздух, течност и пара. Пълният набор от Donaldson технологии за филтриране на процеса гарантира, че крайният продукт отговаря на световните стандарти за безопасност на храните.

Имаме богат опит в прилагането на нашите решения за филтриране на сгъстен въздух в процеса на издухване на бутилки за някои от най-големите световни производители на бутилирана вода. Нашите решения за сгъстен въздух под високо налягане гарантират, че въздухът, използван за отваряне и оформяне на PET бутилките, не съдържа частици влага, маслени пари и бактерии.

Нашето портфолио от течни продукти е насочено към приготвяне на изворна, кладенчова или минерална вода за бутилиране. Нашите корпуси за течен процесинг предлагат санитарен дизайн, който елиминира възможните точките на задържане на бактерии, а нашите LifeTec елементи могат да направят всичко – от защита на крехките RO мембрани от частици до отстраняване на микроорганизми от крайния продукт.

Нашите решения за филтриране на пара са от решаващо значение за спазването на най-добрите практики в индустрията и поддържането на целостта на процеса. Чрез стерилизиране на въздуха и течните елементи, които улавят бактериите, на крайният потребител се гарантира, че микроорганизмите не могат да се размножават и да замърсяват крайния продукт. Нашите корпуси и елементи от неръждаема стомана са проектирани да се справят с тежките работни условия в парните системи и да произвеждат чиста пара в различни точки на употреба.

Когато продуктовото портфолио Процесна Филтрация на Donaldson се използва във връзка с най-добрите практики в индустрията, ние можем ефективно да защитим целостта на марката и продукта за производителите на бутилирана вода.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Може да Ви хареса …

LifeTec™ филтърна технология

Процесните премиум филтри на Donaldson LifeTec са по-здрави, по-дълготрайни и имат по-високи дебити от повечето филтри на пазара днес — налични в широка гама от конфигурации за почти всяко приложение.

Филтри

Сгъстен въздух и газ

Филтърни елементи

Ние предлагаме индустриални филтърни елементи за всяко промишлено приложение в обширна Donaldson продуктова линия.

Течности

Филтърни елементи

Donaldson предлага филтърни елементи за защита на целостта на Вашите течности и използва патронни филтъри за подобряване на производителността на продукта. Нашите първокласни филтри LifeTec™ предлагат повишена надеждност и по-ниски оперативни разходи.

Пара

Филтърни елементи

Линията филтърни елементи на Donaldson включва надеждно филтриране на пара за всяко приложение за да защити оборудването и промишлените или други процеси. Нашите първокласни филтри LifeTec™ предлагат повишена надеждност и по-ниски оперативни разходи.

Приложение

 • Филтриране на наливна вода
  Отстраняването на големи замърсители от входящата вода осигурява защита на котела и предварителна филтрация за по-фини филтриращи решения.
 • Филтриране на стерилна течност
  Отстраняване на микроорганизми преди опаковането на бутилирана вода.
 • Пречистване на сгъстен въздух
  Отстраняване на обемна вода и частици от сгъстен въздух, осигуряващо защита на пневматичните инструменти и оборудване.
 • Филтриране на стерилен въздух
  Отстраняване на микроорганизми от сгъстен въздух, използван за издухване на бутилки.
 • Отдушник на резервоара
  Отстраняване на микроорганизми от допълващия въздух в резервоарите за съхранение на продукта.
 • Кулинарна пара
  Пречистване на пара, използвана за стерилизация на технологично оборудване.

Регулации

Филтриране за чистота при обработката на бутилирана вода

С Европейската директива EC/54/2009 Европейската общност регламентира производството и търговията с бутилирани натурални минерални води и изворни води.

Заедно с други насоки (EC/83/98, EC/852/2004 и т.н.) планът за анализ на опасностите и критични контролни точки (HACCP) или планът за анализ на опасностите и базиран на риска превантивен контрол (HARPC) за защита на потребителите от пренасяни с храни болестите са на фокус във всички производствени и преработвателни предприятия.

Въпреки че съоръженията варират, като цяло филтрирането като част от превантивния контрол се препоръчва на следните етапи от преработката на бутилирана вода :

 1. Входяща източник на вода : Предварителна филтрация на вода от кладенец за отстраняване на утайки, частици и по-големи микроорганизми през филтър от 25 микрона; произвежда фабрична вода, подходяща за оборудване и почистване на контейнери.
 2. Междинна обработка : Дълбоко филтриране през 5-микронен филтър за отстраняване на по-малки частици и примеси, изхвърлени по време на стъпките на активиране на смола или въглен за да се получи вода с контролирано съдържание на частици – обикновено се използва за разреждане на CIP реагенти.
 3. Фина филтрация : Филтриране през филтър от 1 микрон за отстраняване на колоидни замърсители като хуминови киселини, потенциално налични във водата или в съдовете.
 4. Финално филтриране : Критично филтриране през филтър от 0,2 микрона точно преди опаковането, като се използва високоефективен мембранен филтър за улавяне на последните останали замърсители.
 5. При съхранение : Вентилационни филтри върху цистерната със съхранявания продукт наливно за да се предотврати навлизането на замърсители от въздуха, при изравняване налягането в резервоара поради промени в обема.

Работата с опитен във филтрацията партньор може да Ви помогне да проектирате система, която е едновременно съвместима и рентабилна.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Видео

Техническа статия

Подобрена технология при филтриране на течности

В съответствие с производствените нужди в съвременните заводи се изисква по-добра производителност от стерилните филтри за газ и течности . Научете как филтрите Donaldson LifeTec™ поставят нов стандарт в бутилирането на вода и други течности.

Случай от практиката

Donaldson помага на производител на минерална вода да избегне скъпи забавяния

Прочетете как Donaldson помогна на компания за минерална вода да избегне скъпи забавяния, като препоръча идеален филтър за тяхното производство.