От пръв поглед

Повече от 100 години Donaldson решава сложните нужди на клиентите от филтрация. Днес ние сме един от най-големите доставчици на уникални технологии за филтрация и висококачествени филтри.

История

През 1915 г. младият Франк Доналдсън-старши — тогава продавач в Bull Tractor Company — посещава клиент, чийто трактор непрекъснато се развалял в прашното му поле. С подръчни материали, Франк създава обикновен въздухочистител за защита на двигателя и изобретява първия в света ефективен въздухочистител за двигател на трактор.

Разбирайки стойността на идеята си, младият продавач, превърнал се в изобретател, представя на пазара своя въздушен пречиствател и компанията Donaldson се ражда.

Повече от 100 години по-късно в Donaldson продължаваме да правим иновации, като използваме нашите технологии и процеси за филтриране, за да предоставим на нашите клиенти решенията, от които се нуждаят.

1915

Иновации в селското стопанство: Франк Доналдсън-старши изобретява първия в света ефективен въздушен филтър за селскостопански трактор.

1945

Първо представителство в чужбина : Нарастващото търсене довежда до разширяването на Donaldson Company в Онтарио, Канада.

1974

Придобиване на Torit: Това ключово сливане затвърждава присъствието на Donaldson на нарастващия пазар за улавяне на индустриален прах.

2015

Стогодишнина: Donaldson празнува първия си век на предоставяне на иновативни решения за филтрация на своите клиенти.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

В числа

$2.85B

в приход

2,600+

действащи U.S. и международни патенти

40+

държави с представителства на Donaldson

100+

технически лаборатории

$68M

инвестиции в научноизследователска и развойна дейност

60+

последователни години на тримесечни дивиденти

$1.2M

в годишни безвъзмездни средства на фондация Donaldson

8

придобивания на компании от 2014

Кого обслужваме

Нашите клиенти са толкова разнообразни, колкото и индустриите, които представляват, и включват космическата индустрия, селското стопанство, строителството, храните и напитките, производството и транспорта. Не винаги можете да видите нашите продукти и технологии, но те работят по стотици начини, от булдозери до слухови апарати и от кабини на самолети до съоръжения за преработка на зърно.