Стъкло

Решения за филтриране за по-чиста обработка на стъкло и керамика

Преглед

Donaldson Torit® предлага иновативна технология за събиране на прах, доказан опит в обработката на стъкло и керамика, продажби и доставка на филтри в целия свят. От здрави, високоефективни филтърни торби до иновативни и ефективни филтърни пакети Torit PowerCore®, Donaldson предлага най-голямата гама филтриращи елементи в индустрията.

Произведеното стъкло може да се класифицира като натриево-калциево, оловно, разтопен силициев диоксид, боросиликат или 96 процента силициев диоксид, като натриево-варовото стъкло представлява три четвърти от произведеното стъкло. Стъклото се произвежда от материали, които се натрошават, претеглят, смесват и разтопяват за да се получи плоско стъкло, стъкло за съдове, пресовано стъкло и издухано стъкло.

С над 100 години опит в инженеринга на прахоуловители и филтри, Donaldson Torit е името, на което можете да се доверите преди всичко за по-чиста обработка на стъкло и керамика.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Филтри

Филтриращи елементи

Производителност

Превъзходна, високоефективна филтрираща медия от Donaldson Torit® за приложения, които изискват усъвършенстванa филтрация.

Специални

Donaldson филтрираща медия, специално проектирана за високо температурни приложения.

Стандартни

Стандартните филтърни елементи Donaldson предлагат оптимална филтърна среда за голямо разнообразие от приложения.

Филтърни торби

Филтърни торби от плат

Ние предлагаме най-широката гама от платнени филтърни торбички за прахоуловител за всеки колектор на прах.

Плисирани филтърни торби

Плисираните филтърни торби Donaldson предоставят по-дълъг живот на филтъра, по-висока ефективност и по-ниски разходи в сравнение със стандартните 16 oz. филтърни торби за колектори.

Приложение

Изисквания към филтъра за стъклен прах

Полиестерният филц е типичният избор на медия за приложения в филтърни торби при производствени процеси на стъкло на стайна температура. Много специфични филтриращи медии често се изискват при повишени температури и изборът трябва да вземе в съответствия с действителните протичащи химични процеси. Защитата на филтърните торби от пряка абразия е особено важна при работа с потоци пясък или прах от стъклени стъкла. Тъй като стъклените прахове съдържат висок процент силициев диоксид, високите нива на ефективност на филтриране трябва да бъдат съображение при избора на филтърна среда, избора на колектор и при оразмеряването на колектора. Трошенето на отпадъци е предизвикателно приложение за събиране на прах, което изисква специфичен дизайн на колектора. Материалите за засмукване са особено абразивни и натоварването с прах често е много високо, така че големите бункери и управлението на въздушния поток са от решаващо значение за успеха на колектора. Отворите за резервоари за пясък, трошен камък и варовик се възползват от предимствата, предлагани както в ефективността, така и в размера с колекторите PowerCore от серията CP. Характеристиките на калцинираната сода се възползват от ефективността на DLMV при справяне с потенциални неблагоприятни условия, свързани с влажност и/или влага.

Суровни за стъкло:
  • Основни съставки: пясък, варовик, калцинирана сода и трошено стъкло (счупено стъкло)
  • Второстепенни съставки: Сол, алуминиев оксид, бариев оксид и оксиди на желязо, никел, манган и мед, добавени за придаване на цвят на стъклото.
Характеристики на стъклен прах:
  • Пясък: По-едър и свободно носещ се
  • Варовик: Обикновено леко агломеративен с широко разпределение на размера на частиците, филтрира се и се почиства лесно
  • Калцинирана сода: сравнително фина с агломеративни характеристики, хигроскопична и трябва да се съхранява на сухо
  • Натрошенн материал: Големи частици с неправилна форма, много абразивни
Трошене

При раздробяването на стъкло се образуват големи частици с неправилна форма, които са много абразивни. Donaldson предлага различни системи за филтриране на прах, оборудвани, където е необходимо, с устойчив на абразия вход, подходящ за приложения за раздробяване на суровини или стъкло.

Пещ

Приложенията в стъкларските пещи са тежки и материалите обикновено са много абразивни. Donaldson разполага с опит и обширна гама от прахоуловители за да осигури усъвършенствани решения за този взискателен процес. Температурата и кондензът са другите проблеми, с които системите за събиране на прах на Donaldson могат да се справят, като адаптират спецификацията към приложението за да осигурят стабилно, чисто и ефективно производство на стъкло.

Други приложения могат да включват приемни бункери и ями, елеватори, шнекови и лентови транспортьори, контейнери и силози, станции за претегляне, смесители, хранилки, трошачки за отпадъци и сита.

Керамични плочки за под и стена

Приложенията за керамични подови и стенни плочки включват: конвейери, асансьори, контейнери/вентилационни отвори за силози, разтоварване на релси/камиони, партидно смесване, остъкляване със спрей, тунелна мелница/пещ, сухо пресоване. Суровините могат да включват голямо разнообразие от минерали и химикали. Освен глина и цимент, списъкът с допълнителни съставки може да включва кремък, фелдшпат, алуминиев оксид, литарг, белодроб, магнезит, талк, неохелин, циркон, боракс, пирофилит, сподумен, берил, вар, гипс, кобалт, бор, титанов карбид, силиконов карбид , железен оксид, бариев титанат, оловен цирконат, калаен оксид, цинков оксид. Тези прахове често са абразивни, могат да бъдат експлозивни и често са хидроскопични и агломеративни. AMR насоките може да включват предупреждения по отношение на характеристиките на праха.

По-специално процесите на производство на плочки могат да генерират много агресивни приложения. Животът на филтърната торба може да бъде ограничен от по-висока температура.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Случай от практиката

Филтърните торби Dura-Life™ се справят с влагата при производството на стъкло

Калцинираната сода е силно хигроскопична (абсорбираща влагата), но характеристиките на повърхностно натоварване на филтрите Dura-Life позволяват бързото импулсно почистване, преди пепелта да се втвърди.