Химикали

Филтриране при прашни промишлени процеси, като транспортиране на материали, пресяване и смесване

Преглед

Химическата промишленост е голяма и разнообразна и докато голяма част от нея е течна, сухите продукти и страничните продукти са често срещани. Процеси като обработка на материали, пресяване, смесване и т.н. често произвеждат прах. Donaldson Torit® предлага разнообразие от прахоуловители, включително много опции за конструкция и филтри за да позволи избор на колектор, който да отговаря на разнообразната химическа индустрия.

С над 100 години опит в инженеринга на прахоуловители и филтри, Donaldson Torit е името, на което можете да се доверите повече от всички останали за химическа обработка.

Специални процеси и свойства на материала, които трябва да се имат в предвид
  • Корозия
  • Влажност
  • pH
  • Кръстосано замърсяване
  • Токсичност
  • Възпламеняемост и експлозивност

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Филтри

Филтърни пакети

Филтърни пакети PowerCore®

Високата ефективност на филтрация на филтърните пакети PowerCore® намалява емисиите и пести енергия, намалявайки общите Ви разходи за притежание.

Филтърни патрони

Филтърни елементи

Изберете по-чист въздух с усъвършенствана високотехнологична филтърна среда за патронни прахоуловители Donaldson Torit®, която преодолява предизвикателствата на повечето видове промишлен прах.

Филтърни торби

Филтърни торби

Ние непрекъснато вдигаме летвата в технологията на ръкавния филтър, като предоставяме най-широката гама от прахоуловителни филтърни торби за всеки ръкавен прахоуловител.

Приложение

Боя

Много продукти изискват довършителен процес с помощта на мокри или сухи техники за пръскане на боя. Те включват пръскане на бои и лакове на основата на разтворител или на водна основа, които генерират големи обеми свръхразпръскване. Ако не бъдат извлечени, фините частици боя ще замърсят както детайла, така и околната среда и ще бъдат изпуснати в работната среда.

Комбинацията от пари на разтворителя и фини частици е силно запалима/експлозивна и може да бъде опасна за човешкото здраве.

Боравенето с обазов продукт изисква високо ниво на чистота за да се гарантира продукт с най-високо качество.

Сита

В много случаи материалът, с който трябва да се работи, е производственият продукт; следователно трябва да се внимава да се постигне адекватен баланс на контрол на праха, без да се отстранява прекомерният (ценен) продукт.

Където е практично, Donaldson залага на дизайн н „събиране при източник“ в приложения за пресяване, интегриращи прахоуловителя близо до точката на създаване на прах. По този начин са необходими по-малко въздуховоди и по-малко системи за самопочистване, което води до по-ниски разходи за покупка и по-ниска консумация на енергия.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Техническа статия

Топ 5 причини, поради които филтърът с фини влакна си заслужава

Филтърните слоеве на Donaldson с фини влакна помагат за намаляване на емисиите, пестят енергия и подобряват крайния резултат на производителите с постоянна ефективност.

Случай от практиката

Torit PowerCore® осигурява повишена производителност и намалена поддръжка в Kelly-Moore Paints

Технологията за колектори на прах Donaldson® Torit® PowerCore® осигурява висока ефективност, която обикновено не се среща при филтриране с филтърни торби.