Интервали за смяна на филтъра – четири причини, поради които те имат значение

Филтрите са по-важни днес, отколкото когато и да било преди. Производствените толеранси, стандартите за безопасност, екологичните разпоредби и изискванията за намаляване на отпадъците изглежда се движат само в една посока: по-строги. Филтрите често играят критична роля за постигането на тези предизвикателни цели. Следващите четири сценария за проблем/решение илюстрират защо е толкова важно да се придържате към график за превантивна поддръжка при смяна на филтъра.

Причина 1: Намаляване на разходите за комунални услуги

Проблем : Компресирането на въздух струва много пари. Колкото по-високо е генерираното налягане, толкова по-висока е цената, така че всяка възможност за намаляване на налягането в тръбопровода е потенциално спестяване на разходи. Всеки филтър ще доведът до рестрикция с течение на времето, заради уловените замърсители. Това повишено ограничение на потока трябва да бъде преодоляно чрез генериране на по-високо налягане. Идеалният интервал за смяна на елемента е, когато цената на повишеното диференциално налягане с течение на времето надвишава цената за подмяна на филтъра.

Решение от Donaldson : Системата Economizer на Donaldson върху корпусите на филтъра от серията DF може автоматично да изчисли този сервизен интервал. Аларма сигнализира, че е време да смените елементите в най-ниската ценова точка.

Причина 2: Намаляване на производствените разходи

Проблем : Всяка съвременна производствена линия включва стотици хиляди механични устройства и значителен брой от тях са пневматични. Това пневматично оборудване изисква добро уплътняване и тесни допуски за да се осигури ефективна работа.

Решение от Donaldson : Филтрите Donaldson удължават живота на пневматичното оборудване и предотвратяват неочаквано спиране. Тъй като спиранията водят до разходи от загуба на производство, натоварват вътрешните ресурси и често включват наемането на специалист за отстраняване на проблема, филтрите Donaldson могат да Ви спестят пари.

Филтърни елементи за сгъстен въздух и газ

Причина 3: Защита на марката

Проблем : Изземването на продукт може да бъде опустошително в индустрията за храни и напитки. Стерилните филтри са подложени на изключително тежки натоварвания, така че трябва да се сменят според препоръките на производителя.

Решение от Donaldson : Стерилните въздушни филтри на Donaldson могат да издържат на термичните натоварвания, свързани с многократната стерилизация с пара. В Donaldson сме тествали своите стерилни въздушни филтри многократно и статистически сме определили максимално допустимото количество цикли на стерилизация за да гарантираме, че филтърът няма да бъде повреден по време на употреба.

P-SRF стерилни въздушни филтри

Причина 4: Регулаторни изисквания

Проблем : Планове за анализ на опасностите и критични контролни точки (HACCP) и планове за анализ на опасностите и превантивни контроли, базирани на риска (HARPC), включващи филтри, изискват препоръчаните от производителя интервали за смяна да се спазват и да се съхраняват записи за да се покаже съответствие. Проблем с качеството или безопасността, свързан с повреден филтър, който е бил използван по-дълго от препоръчителния експлоатационен живот, може да доведе до скъпи проблеми и опетнена репутация на потребителя.

Решение от Donaldson : Стерилните филтри на Donaldson са 100% тествани за цялост и проследимост чрез сериенн номер за да се гарантира Вашата защита. Проверявали ли сте филтрите си напоследък?

Може да Ви хареса …

Стерилни елементи

Стерилните филтърни елементи Donaldson осигуряват филтриране с висока чистота на сгъстен въздух и технологични газове. Нашите първокласни филтри LifeTec™ предлагат повишена надеждност и по-ниски оперативни разходи.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?