Необходимо място. Външен вид. Производителност.

Прахоуловителите Torit® PowerCore® TG са с до 65% по-малки от традиционните колектори с патронни филтри.

Промишленост : Металообработване, заваряване и лазерно рязане.

Проблем : Традиционните патронни колектори изискваха твърде много пространство и изглеждаха обемисти в сравнение с лазера.

Решение : Torit PowerCore TG серия прахоуловители заемащи по-малко място и с елегантен, изцяло заварен, корпус.

Когато Modern Tool, Inc., производител от световна класа, предлагащ най-съвременни възможности за щамповане, сложни изработки, роботизирани заварки, лазерно рязане, дизайн и Pro-E, беше потърсен да изпробва пилотно новия, напълно оборудван продукт от серията прахоуловителите на Donaldson Company, Torit PowerCore TG, базираният в Минесота производител не се поколеба. 

Ако бъдат реализирани дизайн на колектор, съобразен с приложението, както и подобрения в заеманото пространство, външния вид и производителността, предлагани от новата серия Torit PowerCore TG, биха подобрили значително събирането на термично генерирания прах, произведен от заваръчните станции на производителя и лазерните маси Bystronic® .

Modern Tool Inc. беше потърсен пилотно да изпробва колектора PowerCore TG. Този производител, дългогодишен клиент на Donaldson, разполага с колектори Donaldson Torit Downflo® (DFT) и Downflo Oval (DFO) в различните си операции. Въпреки че беше доволен от тези решения на Donaldson, Джеф Нелсън, мениджър производство на Modern Tool Inc., се съгласи с пилотнаия тест и инсталира нов Torit PowerCore TG4 в зоната за заваряване и Torit PowerCore TG6 до лазерната маса. Той бързо установи, че новите прахоуловители надминават очакванията му. „Torit PowerCore TG е по-малък, по-тих и много удобен за потребителя“, отбеляза Нелсън. „Прахът се озовава в контейнера за изхвърляне, където му е мястото; вътрешността на всеки колектор всъщност е много чиста, което ми говори, че нашето оборудване е напълно чисто. Все още не се е налагало да сменяме филтърните пакети PowerCore™. Много впечатляващо.“

Новата серия Torit PowerCore TG заема пространство, което е до 65 процента по-малко от повечето традиционни патронни колектори и се предлага в широка гама от оборудвани устройства до 10 000 cfm. „Размерът и външният вид са важни за нас“, продължи Нелсън. „Колекторът Torit PowerCore TG изглежда така, сякаш е на мястото си, а не е просто дооборудване монтирано на пода. Елиминирането на голям, обемист колектор за прах до лазера или машината за заваряване на Bystronic също е хубаво. Нашите служители могат да работят по-ефективно и поддръжката на контейнера за изхвърляне на прах на колектора Torit PowerCore TG е лесна работа. Толкова е лесно, че нашите оператори го правят доброволно ! Това намалява ангажиментите ни да се обаждаме на специален екип за поддръжка, който да свърши работата – в крайна сметка това са реални спестявания за нас.“

Освен това Нелсън коментира, че е имал един конкурентен колектор в завода, до лазерна маса. Със своите много големи, вертикално разположени първични патронни филтри, екипът му трябвало често да сменя вградения вторичен филтър, тъй като първичните патронни филтри са действали като сито, оставяйки прах от частици навсякъде по вътрешната част на панелите и около уреда, а чекмеджетата за прах като цяло са били празни. Неговите машини трябвало да бъдат изключвани много пъти за почистване, което го принудило да се върне на колектор Torit Downflo за да се възстанови от нарушените работни условия.

Специфичните подобрения в Modern Tool потвърждават, че новата серия прахоуловители Torit PowerCore TG превъзхожда традиционните патронни системи по производителност. Лазерната маса Bystronic в Modern Tool се използва за рязане на студено валцована стомана с кислород и азот. Лазерът работи по 17 часа на ден, четири дни в седмицата, като реже 3/16″ до 3/8″ ламарина. Този тип производствен процес произвежда мазни и фини оксиди и, в зависимост от дебелината на металния лист, може да включва различни нива на натоварване с прах при засмукване, което може да доведе до значително увеличаване на спада на налягането при традиционните патронни колектори.

Torit PowerCore TG6 не страда от този проблем. Иновативните филтърни пакети PowerCore, във връзка с новата модерна ZERO-Turn Power Pulse Cleaning System, се възстановяват по-лесно от драматични пикове в спада на налягането по време на импулсно почистване, отколкото традиционните патрони. В резултат животът на филтъра се увеличава значително.

Коментирайки представянето на Torit PowerCore TG4, Том Яниш, заварчик в производството на Modern Tool inc., каза: „Има много разряд, който излиза от заваръчния апарат, тъй като маслото изгаря от метала. Torit PowerCore TG издърпва целия дим от мен, което подобрява видимостта, а също така има по-малко изпарения за вдишване. Качеството на въздуха в целия отдел за заваряване се подобри значително, откакто инсталирахме Torit PowerCore TG4. Можете да видите, че работи защото прахът се събира около аспиратора, вместо да се разпръсква из стаята.“ Освен това Яниш разкри, че вграденият искров охладител е трябвало да бъде почистен два пъти за да се премахне прахът – още един знак, че Torit PowerCore TG4 си върши работата.“

„Виждам повече колектори Torit PowerCore TG в бъдещето на Modern Tool“, заключи Нелсън. „Това е пътят. Интересуваме се от външния вид. Загрижени сме за производителността. Ние се грижим за нашето оборудване. Ние търсим решения, които подобряват нашите производствени процеси, като същевременно намаляват оперативните разходи. Колекторите ToritPowerCore TG правят всичко това и заемът по-малъко пространство. Съчетайте това с първокласното обслужване на клиентите, което получаваме от инженерите на Donaldson, и това прави новия колектор Torit PowerCore TG идеално решение за Modern Tool.“

Може да Ви хареса …

Филтърни пакети PowerCore®

Високата ефективност на филтрация на филтърните пакети PowerCore® намалява емисиите и пести енергия, намалявайки общите Ви разходи за притежание.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?