Пивоварни

Правилното филтриране прави цялата разлика

В пивоварния бизнес правилните съставки правят цялата разлика. Правилното филтриране също я прави. Donaldson предоставя висококачествени, надеждни стерилни продукти за филтриране на газ, пара и течности повече от 100 години. С нашето портфолио ние се обръщаме както към големите пивоварни, така и към производителите на крафт бира с индивидуални решения за техните приложения.

Преглед

Процесът на варене на бира включва много стъпки. Филтрирането е необходимо в няколко различни точки в производството на бира от изплакване на кашата със стерилна вода до почистване или стерилизиране на бурета и бутилки преди пълнене.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Може да Ви хареса …

LifeTec™ филтърна технология

Процесните премиум филтри на Donaldson LifeTec са по-здрави, по-дълготрайни и имат по-високи дебити от повечето филтри на пазара днес — налични в широка гама от конфигурации за почти всяко приложение.

Филтри

Сгъстен въздух и газ

Филтърни елементи

Ние предлагаме индустриални филтърни елементи за всяко промишлено приложение в обширна Donaldson продуктова линия.

Течности

Филтърни елементи

Donaldson предлага филтърни елементи за защита на целостта на Вашите течности и използва патронни филтъри за подобряване на производителността на продукта. Нашите първокласни филтри LifeTec™ предлагат повишена надеждност и по-ниски оперативни разходи.

Пара

Филтърни елементи

Линията филтърни елементи на Donaldson включва надеждно филтриране на пара за всяко приложение за да защити оборудването и промишлените или други процеси. Нашите първокласни филтри LifeTec™ предлагат повишена надеждност и по-ниски оперативни разходи.

Приложение

 • Парна стерилизация за хигиенизиране на съдове
  Парата се използва за загряване на котлите за кашата за да започне процеса на варене.
 • Стерилизация на технологична и промивна вода
  Водата се използва както като съставка при мачкането, така и като технологична вода за изплакване на захарта от зърното. И в двата случая водата трябва да се филтрира за да се отстранят частиците.
 • Стерилен въздух под налягане, газ и вода
  Сгъстен въздух и стерилна вода се използват на много места в производствената линия на пивоварната, включително опаковането на крайния продукт. Гарантирането, че готовата бира се поставя в чисти съдове, е от съществено значение за защита на Вашата инвестиция.

Регулации

Принципи на филтриране в пивоварната

Пивоварните и техните стоки се регулират в Европейската общност от Европейския регламент EC/852/2004 и също така са предмет на специфични национални стандарти, като напр. германския закон за чистотата.

Съответствието изисква наличието на цялостен план за анализ на опасностите и критични контролни точки (HACCP) или план за анализ на опасностите и базиран на риска превантивен контрол (HARPC). Филтрирането на процесния въздух, вода и пара е ключът към това усилие.

Всяка пивоварна има своите уникални нужди, но като цяло има повече от дузина места, където филтрирането е от решаващо значение за безопасността на Вашия продукт и оборудване. Ето само няколко примера:

 1. Процесна вода, изплакване и вода за котела : Отстраняване на частици от изходната вода, използвана в кашата и захранването за котела.
 2. Стерилизация на място (SIP) : Чиста индустриална пара за стерилизиране на големи системи без разглобяване.
 3. Загрята на пара каша : Отстраняване на остатъци от пара за да се защити ефективността на затоплянето.
 4. Размножаване на дрожди : Стерилен въздух и кислород за улесняване на процеса на ферментация.
 5. Поточна карбонизация : Стерилизиран CO2 за тръбни аерационни системи.

Работата с опитен във филтрацията партньор може да Ви помогне да проектирате система, която е едновременно съвместима и рентабилна.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Видео

Техническа статия

Предотвратяване на замърсяване с влажен въздух при обработката на храни и напитки

Поддържането на въздуха сух и без масло е от основно значение за поддържането му стерилен. Donaldson идентифицира ключовите съображения за предотвратяване на въвеждането на рискове от влага при обработката на храни и напитки.