По-дълъг живот при филтриране на брашно

Плисираните торби Donaldson Torit® повишават ефективността в мелниците за брашно.

Промишленост : мелница за брашно

Проблем : Престой в производството поради ежемесечна смяна на филтърни торби.

Решение : Плисираните торби Donaldson Torit® във всички прахоуловители на клиента сега ефективно филтрират повече от 7 месеца, като същевременно поддържат по-нисък спад на налягането.

Голяма мелница за твърда пшеница и производител на сухи макаронени изделия в средния запад беше недоволен от краткия живот на филтъра, който виждаше в своите прахоуловители , различни от Donaldson Torit – един от които беше италианско производство. С годишно производство от 500+ милиона паунда, този мелничар не може да си позволи престоя, свързан с месечната смяна на филтрите от ръкавен тип. Клиентът търсеше не само по-дълъг живот на филтъра във всичките си колектори за прах, но и намалено съотношение въздух-плат, така че колекторите му да могат да работят при по-нисък спад на работното налягане за спестяване на енергия.

Представител на Donaldson Torit препоръча на тази мелница да използва 80-инчови плисирани филтри с долно зареждане, изработени със Spunbond медия с полипропиленова сърцевина и дъно със свободен поток (без издатини). Въз основа на вентури проба от клиента, Доналдсън Торит също създаде захват от нов тип, които да пасват на съществуващите италиански вентури на мелничаря.

След повече от седем месеца работа плисираните филтърни торби Donaldson Torit все още работят. Това означава повече от 3 пъти живота на филтъра в сравнение със стандартните ръкавни филтри на конкурента! Клиентът също беше доволен от поддържането на ниския спад на налягането (3,5″ или по-малко), който търсеше, което се материализира в спестяване на енергия.​​

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?