Тестът на място разби скептицизма относно възможността за почистване на Torit® PowerCore®

След тестване на възможността за почистване на филтърния пакет PowerCore® в неговото съоръжение за зърно, мениджърът коментира: „Нашите опити показаха, че филтърните пакети могат да прочистват много добре.“

Промишленост : Зърно

Проблем : Оценка на място на възможността за почистване на новия прахоуловител Torit® PowerCore® при работа с голямо количество прах
Решение : Пакетите PowerCore® са „способни да прочистят много добре.“
„Но ще пулсира ли чисто?“ беше първият въпрос на фасилити мениджъра, когато му беше представен филтърният пакет PowerCore® от Donaldson® Torit®.

„Теорията зад PowerCore е технически валидна, но медиите изглеждат странно в сравнение с филтърната торба“, коментира той. „Съмнявах се, че тесните канали на медийния пакет могат да бъдат импулсно почистени.“

Мениджърът на съоръжението се съгласи да тества Torit PowerCore в неговото съоръжение за обработка на зърно, в зона с голямо количество прах, където се наблюдават различни размери на частиците, от много малки (субмикронни) до големи.

Разположени над улеите за зареждане на силоза, филтърните пакети PowerCore® улавят прах, докато спадът на налягането се увеличи до 4 „w.g (спад на налягането, изразен в инчове воден манометър) и задейства почистващия механизъм. Това изпраща импулс от чист въздух обратно през филтърните пакети за издухване на събраните частици. Само след 3 импулса спадът на налягането падна до ниската зададена точка от 1 „w.g. Това бързо възстановяване на спада на налягането се наблюдава многократно.

„Нашите опити показаха, че филтърните пакети могат да прочистват много добре“, коментира мениджърът.

Основната причина филтърните пакети да се почистват добре е, че те са конструирани с усъвършенстваната филтърна среда с фини влакна на Donaldson, Ultra-Web®. Този микроскопичен слой „паяжина“, свързан към здрава основа, улавя по-голямата част от частиците на повърхността на носителя, което позволява на праха да бъде по-лесно издухан с импулс по време на цикъла на почистване на колектора.
Друга причина за неизменно успешното импулсно почистване е собствената система на Donaldson Compact Oblique Pulse Cleaning System на Torit® PowerCore®. Проектиран да съответства на кръглата форма на филтърния пакет, енергията на импулса се разпространява из цялата медия, почиствайки всички зони без загуба на енергия.
След като тества чистотата докато остана доволен, този мениджър на съоръжение поръча две вентилационни единици Torit PowerCore® за улавяне на прах от системата за транспортиране на зърно при операцията по товарене на баржи.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?