Плисираните филтърни торби Ultra-Web® SB осигуряват превъзходна производителност при прах от влакнеста вълна

Плисираните филтърни торби Ultra-Web® SB поддържат по-нисък спад на налягането във филтърната камера във фабриката за килими Karastan, като помагат за пестене на енергия и поддържат безпроблемно производството.

Промишленост : Производство на килими

Проблем : Влакнестият прах от вълнените килими задръства плисираната торба, причинявайки висок спад на налягането (10-инча воден стълб) и позволява само 6 месеца живот на филтъра.

Решение : Плисираните филърни торби Donaldson® Torit® Ultra-Web® SB. Комбинацията от Ultra-Web® фини влакна и по-голямото разстояние между плисетата позволява ефективно импулсно почистване, постига стабилен спад на налягането (2,25-инчов воден стълб) и предоставя поне два пъти по-дълъг живот на филтъра.

Те не само се нуждаеха от филтърна торба от ръкавен тип, която можеше да поеме влакнестия вълнен прах от заредените макари за изработка на килимите, но инженерът на завода в това съоръжение за тъкане на килими искаше живот на филтъра да бъде по-дълъг от шест месеца. Не беше ли твърде много за да се поиска?

Дейвид Хамок от Karastan и неговият екип експлоатират и поддържат осем прахоуловителя MAC с ръкавни филтри, проектирани за 90 000 cfm на база 24/5. Плисираните филтърни торби, които използваха, работеха в продължение на 6 месеца, след което се запушваха – както се вижда от 10-инчовия спад на налягането на водния манометър и недостатъчните 55 000 cfm минаващи през филтриращата системата с филтърни торби ръкави.

Проверка от Donaldson® Torit® откри вълнени влакна, заплетени в гънките на торбата, които не могат да бъдат изтласкани при пулсация. Системата имаше контролер с променлива честота на вентилатора за по-голяма ефективност, но той не се използваше.

Donaldson® Torit® предложи четири стъпки за пълно решаване на проблема:

  1. Да се премине към плисирани торби Donaldson® Torit® Ultra-Web® SB. Слоят от фини влакна върху полиестерния спанбонд субстрат, съчетан с по-широкото разстояние между гънките, ще позволи на системите за импулсно почистване да почистват ефективно събрания прах и влакна.
  2. Да се използва филтър с дължина 48 инча вместо 40 инча, за да се осигури повече филтрираща повърхност.
  3. Да се използва контролера с променлива честота за да се пести енергия при работа.
  4. Да се въведе цикъл на почистване по време на престой при спиране през уикенда, без вентилаторът да работи за да са поддържа чиста повърхността на филтъра, колкото е възможно по-дълго.

Значителни резултати

Karastan изпълни всички препоръки и след десет месеца (5000 работни часа), спадът на налягането на филтърните торби е стабилен – между 2 и 2,5 “ воден стълб.

„Развълнуван съм от представянето на плисираните торби Ultra-Web SB! Те ни предпазиха от закупуване на нов прахоуловител. Досега получаваме два пъти по-дълъг живот в сравнение със старите торби и подозирам, че ще получим още повече.“

Дейвид Хамок, Karastan

Стандартен полиестерUltra-Web® SB плисиранПредимства
Въздушен поток85,000 м3/час152,000 м3/часСега колекторите използват по-малко енергия за работа и са в състояние да работят при предвидения дебит
Спад на налягането след 6 месеца10 "воден стълб2 "воден стълбФилтрите издържат по-дълго с по-малко смени

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?