Филтърните торби Dura-Life™ издържат по-дълго, помагат за намаляване на оперативните разходи

На този автоматизиран трион има няколко точки за събиране на прах, като всички те преминават в прахоуловителя Donaldson Torit RFW.

Промишленост : Дървени изделия

Проблем : Голям производител искаше да намали оперативните си разходи.

Решение : След замяната на полиестерните филтърни торби с торби Donaldson Torit Dura-Life, този производител вижда постоянно по-нисък спад на налягане и повишена ефективност при събиране на прах.

Основен производител на кемпери търсеше начини за намаляване на оперативните разходи и подобно на повечето други производители търсеше спестявания навсякъде. Те решиха да изпробват филтърните торби Donaldson® Torit® Dura-Life® в своя прахоуловител RFW, който управлява отпадъците от смилане, включително прах от трионите, дървени стърготини и хартия.

Торбите Dura-Life замениха 16-унциевите полиестерни гланцирани филтърни торби, от които получаваха около 12 месеца живот.

След 6 месеца мениджърът по поддръжката съобщи, че „падът на налягане остава по-нисък и филтрите се почистват по-добре“ в сравнение с гланцирания полиестер.

Сега, след 12 месеца използване на торбите Dura-Life, той посочва, че спадът на налягането е само 1,2 инча воден стълб на манометър, докато старите торби биха били на 2½ – 3” воден стълб. Той каза, че е инструктирал на екипа си да отложи смяната на филтърните торби с още 6 месеца !

Въз основа на това представяне, сега той инсталира филтърни торби Dura-Life на други колектори в завода, включително филърни торби Murphy.

Мениджърът по поддръжката обяснява: „Много съм доволен от производителността и по-дългия живот на филтъра.“

По-високата производителност и по-дългият живот на филтърната торба убедиха мениджъра по поддръжката да използва филтърни торби Dura-Life във всичките си прахоуловители – както на този Donaldson Torit RFW, така и на други типове колектори с различен дизайн на филтърните торби.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?