Филтърните торби Dura-Life™ се справят с влагата в производството на стъкло

Промишленост : Производство на стъкло

Проблем : Силното натоварване с прах и влага причинява втвърдяване на калцинираната сода и преждевременно запушване на филтрите.

Решение : Филтърните торби Donaldson Torit Dura-Life поддържат ниско ΔP в продължение на 2 години.

Производството на стъкло е особено предизвикателно приложение за събиране на прах, тъй като всяка влага може да превърне калцинираната сода и силициевия диоксид в подобно на цимент покритие върху филтърните торби – бързо да ги запуши.

Водещ американски производител на стъклени съдове за хранително-вкусовата промишленост знае всичко за тези предизвикателства. Тяхната калцинирана сода беше складирана в 100-футови силози на открито с колектори за прах Flex-Kleen®, но торбите в колекторите бяха „здраво циментирани“ с втвърдена калцинирана сода от непрекъснато замърсяване с влага. След като похарчи близо милион долара, опитвайки се да поправи съществуващата си система, този клиент най-накрая опита с Donaldson® Torit®.

Donaldson Torit Dalamatic® Insertable (DLMV) прахоуловители с филтърни торби Dura-Life® бяха инсталирани на върха на всеки силоз за калцинирана сода. DLMV колекторът е отличен вентилационен отвор, тъй като няма корпус; по-скоро се монтира в съществуващи тръбопроводи или силози. Тази децентрализирана методология означава, че прахът се събира в точката на генериране, вместо да се отвежда към централно място.

Калцинираната сода е много хигроскопична (абсорбира влагата), но характеристиките на повърхностно натоварване на филтърната среда Dura-Life позволяват бързо импулсно почистване, преди пепелта да се втвърди.

Колекторите работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата след инсталирането на филтърните торби Dura-Life. Дори след 8700+ часа непрекъсната работа, средният спад на налягането все още е между 2 и 4 “wg. След почти 2 години работа същите филтри Dura-Life продължаваха да работят безотказно!

ПрахСоден прах
ПриложениеПроизводство на стъкло
КолекторDonaldson Torit Dalamatic Insertable Collectors (DLMV)
НатоварванеТежък, хигроскопичен
Работен цикъл24 часа / 7 дни в седмицата
Настоящ спад на налягане2-4" воден стълб

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?