Храни и напитки

От предварително почистване до стерилна филтрация

Преглед

Donaldson доставя висококачествени продукти за филтриране за хранително-вкусовата промишленост в целия свят от 1972 г. От самото начало до днес, ние подобрихме предлагането си с непрекъснато разширяващо се продуктово портфолио от стерилни решения за филтриране на въздух, течности и пара, характеризиращи се с най-добрата процесна филтрация и запазване интегритета на продукта.

От предварително почистване до стерилна филтрация и от нисък до висок капацитет, Donaldson има правилния продукт, който да отговори на Вашите специфични нужди.

Може да Ви хареса …

Филтрация на минерална и изворна вода

С филтърни елементи за течности LifeTec™, Donaldson доставя най-добрите в класа си решения за филтриране в индустрията за храни и напитки.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Подотрасли

Бутилирана вода

Производството на бутилирана вода изисква филтриране на сгъстен въздух, течност и пара. Пълният набор от Donaldson технологии за процесна филтрация гарантира, че крайният продукт отговаря на световните стандарти за безопасност на храните.

Бира

Процесът на варене на бира включва много стъпки. Филтрирането е необходимо в няколко различни точки в производството на бира, от изплакване на кашата със стерилна вода до почистване или стерилизиране на бурета и бутилки преди пълнене.

Мляко, сирене, кашкавал и масло

Млечните храни са предмет на строги правила за безопасност при производството на храни. Преработвателите на млечни продукти трябва винаги да са в съответствие с най-актуалните изисквания и сертификации и да се пробва с оборудване, което се рекламира като спестяващо, е рисковано.

Храна и съставки

Месо, зърнени храни, чипс… Независимо колко прост или сложен е процесът на производство на храна, всеки собственик трябва да идентифицира две ключови точки за филтриране.

Храна за домашни любимци

Нашите решения за филреация на течности, пара и стерилен въздух помагат на производителите на храни за домашни любимци по целия свят да намалят риска от замърсяване и да отговорят на нормативните изисквания – от началото на процеса до опаковането на продукта.

Безалкохолно

Нашата процесна филтрация за течност, пара и стерилен въздух се използват в производството на безалкохолни напитки като сок, вода и сода.

Алкохол

Най-чистите спиртни напитки изискват най-високи нива на контрол на процеса. Защитете качеството чрез използване на филтрирана съставка и технологична вода. Отстранете остатъчните дрожди, бактерии и други микроорганизми при окончателното филтриране, за да стабилизирате специфичния вкус на Вашата внимателно изработена алкохолна напитка.

Вино

Правенето на вино е процес граничещ с изкуство, който изисква голямо внимание и прецизност за да се гарантира, че крайният продукт е перфектен. Нашето широко продуктово портфолио ни прави силен партньор, който може да помогне на винарните и мобилните бутилиращи предприятия да защитят виното от разваляне и да поддържат целостта на процеса.

Може да Ви хареса …

LifeTec™ филтърна технология

Процесните премиум филтри на Donaldson LifeTec са по-здрави, по-дълготрайни и имат по-високи дебити от повечето филтри на пазара днес — налични в широка гама от конфигурации за почти всяко приложение.

Филтри

Сгъстен въздух и газ

Филтърни елементи

Ние предлагаме индустриални филтърни елементи за всяко промишлено приложение в обширна Donaldson продуктова линия.

Течности

Филтърни елементи

Donaldson предлага филтърни елементи за защита на целостта на Вашите течности и използва патронни филтъри за подобряване на производителността на продукта. Нашите първокласни филтри LifeTec™ предлагат повишена надеждност и по-ниски оперативни разходи.

Пара

Филтърни елементи

Линията филтърни елементи на Donaldson включва надеждно филтриране на пара за всяко приложение за да защити оборудването и промишлените или други процеси. Нашите първокласни филтри LifeTec™ предлагат повишена надеждност и по-ниски оперативни разходи.

Приложение

  • Филтрация на течности
  • Филтрация на пара
  • Филтриране и пречистване на сгъстен въздух
  • Стерилна филтрация на въздуха
  • Стерилна филтрация на пара
  • Вентилация на цистерни

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Техническа статия

Основни на филтрацията при преработка на храни и напитки

Доналдсън идентифицира важни стъпки, които производителите на храни и напитки трябва да предприемат за да преразгледат дизайна на тяхната система за филтриране, която стои в самия център на безопасността на храните.

Случай от практиката

Donaldson помага на производител на минерална вода да избегне скъпи забавяния

Прочетете как Donaldson помогна на компания за минерална вода да избегне скъпи забавяния, като препоръча идеален филтър за тяхното производство.