Храни и напитки

Ние предлагаме голямо разнообразие от филтри за прахоуловители за храни и напитки, персонализирани да отговорят на Вашите специфични нужди

Преглед

Хранително-преработвателната промишленост придвижва различни продукти – зърно, захар, брашно, млечни продукти, какао, зърнени храни, подправки и много други. В зависимост от приложението може да възникнат прблеми с кръстосано замърсяване, санитарни разпоредби и/или правила за обработка на храни.

Donaldson Torit® разполага с голямо разнообразие от прахоуловители, които могат да се прилагат в хранително-вкусовата промишленост, вариращи от малки вентилационни устройства с контейнери до големи прахоуловители с филтърни торби, персонализирани да отговорят на специфичните нужди за всеки тип хранителен продукт.
Прахоуловителите или „сепараторите на материали“ в хранително-вкусовата промишленост задържат продукта в потока на процеса чрез използване на колектори за отдушници, като например PowerCore® CP, предотвратявайки загубата на ценни съставки и премахвайки потенциален поток от отпадъци. Филтрите PowerCore представляват най-новата технология за събиране на прах и превъзхождат колекторите с филтърни торби при по-малки пространства.

С над 100 години опит в инженеринга на прахоуловители и филтри, Donaldson Torit е името, на което можете да се доверите повече от всички останали за обработка на храни и напитки.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Приложения

Обработка на насипни материали

Хранително-преработвателната промишленост придвижва големи обеми от различни продукти – зърно, захар, брашно, млечни продукти, подправки и много други. В зависимост от приложението може да възникнат прроблеми с кръстосано замърсяване или с хигиената, или опасности, като потенциал за създаване на експлозивна смес. Donaldson разполага с голямо разнообразие от прахоуловители, персонализирани да отговорят на специфичните нужди за всеки вид хранителен продукт.

Конвейри

Доналдсън препоръчва проекти със „събиране при източника“ за конвейерни приложения, където прахоуловителя работи близо до точката на създаване на прах. По този начин се намалява броя на въздуховодите и системите за самопчистване, което води до по-ниски разходи за покупка и по-малко потребление на енергия.

Опаковане

Може да има загуба на материал при опаковането, особено от материали, които се разпрашават под формата на дим. Понякога крайният продукт се връща в процеса, а в други случаи извличането е с хигиенни цели и прахът във въздуха се събира като отпадъчен продукт. Хранителните материали често са хигроскопични и често имат потенциал да бъдат експлозивни. Donaldson предоставя отлични прахоуловители за работа с опаковъчни приложения.

Вентилация на силози

Хранително-вкусовата промишленост има изискване да съхранява материали в насипно състояние и Donaldson предлага превъзходна технология за контрол на праха под формата на малки компактни прахоуловители с вентилационни отвори до големи вентилационни модули за интегриране в големи силози. Предимството на интегрирания контрол на праха е, че осигурява ефективно възстановяване на продукта без необходимост от въздуховоди и отделно оборудване за изхвърляне.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Филтри

Филтърни пакети

Филтърни пакети PowerCore®

Високата ефективност на филтрация на филтърните пакети PowerCore® намалява емисиите и пести енергия, намалявайки общите Ви разходи за притежание.

Филтърни патрони

Филтърни елементи

Изберете по-чист въздух с усъвършенствана високотехнологична филтърна среда за патронни прахоуловители Donaldson Torit®, която преодолява предизвикателствата на повечето видове промишлен прах.

Филтърни торби

Филтърни торби

Ние непрекъснато вдигаме летвата в технологията на ръкавния филтър, като предоставяме най-широката гама от прахоуловителни филтърни торби за всеки ръкавен прахоуловител.