3 причини да смените Вашия дехидратор

Преди много години източването на натрупана вода от въздушните резервоари беше ежедневна задача. За щастие, днес водата се абсорбира от Вашия дехидратор, намалявайки ефекта му върху компонентите на системата. Обикновено бихме очаквали да видим малко или никакво изтичане на вода от вентила за дрениране. Ако виждате вода, това може да е знак, че трябва да смените Вашия дехидратор.

Обичайно е да видите малко изпуснато масло да преминава през вентила за дрениране. Маслото попада във въздушните линии при нормална работа. Това става проблем само когато маслото започне да се смесва с водна пара. Лепливият резултат може да :

  • Повлияе на циклите на изпускане на въздух
  • Блокира вентила за продухване, причинявайки постоянен теч
  • Образува обвивка върху филтриращата дехидраторна медия и да намали нейната ефективност
  • Да се натрупа във въздушните линии и клапани, намалявайки живота на компонентите на системата

Много често срещани проблеми с въздушната спирачна система могат да бъдат отстранени с редовна поддръжка.

Малкото изпускане на налягане от продухващия клапан е често срещано явление, но е важно да се наблюдава тъй като твърде голямо изпускане на налягане може да бъде предупредителен знак за много по-сериозен проблем. По-долу са основните 3 причини, според Donaldson, за да смените дехидратора си :

1. Да предотвратите отказ на спирачките

Тежкотоварните камиони разчитат на сгъстен въздух за да задействат спирачните системи и да контролират работата на спирачките на камиона и ремаркето. Компресорът поема въздух от атмосферата, който съдържа влага, която при компресиране може да причини тотална щета на спирачната система, ако влагата не се отстрани.

2. Да защитите Вашето оборудване

Кондензът, който се получава при компресиране на въздуха, може да доведе до повреда на оборудването, корозия и дори да замръзне. Дехидраторът премахва вода и други замърсители от въздуха за да помогне за подобряване на надеждността на Вашето оборудване и да предпази Вашата въздушна система от превръщането и в рискова за Вашата безопасност.

Може да Ви хареса …

Филтри дехидратори

Нашите въздушни филтри осигуряват превъзходна защита за тежкотоварно пътно и извънпътно оборудване с пълна гама от премиум филтри, включително такива с филтрираща технология PowerCore®.

3. Удължете живота на цялата си система

Замърсеният въздух може да повлияе на работата на цялата Ви въздушна система, което може да доведе до повишено натоварване и рестрикция като цяло.

Знаете ли че ?

Замърсяването на въздуха може да доведе до блокиране на контролните клапани на шофьорската седалка, което води до скъпи ремонти!

Проверете дали корпусът на дехидратора е в добро състояние и не е повреден. Също така проверете маркучите за измъквания, прегъвания и повреди, които могат да ограничат въздушния поток към дехидратора или да причинят отказ на системата.

Проверете дали вентилационният клапан на дехидратора работи правилно; ако той заседне в отворено положение, това може да направи Вашата система много мудна и бавна при вдигане на налягане.

Коалесцентните дехидратори Donaldson са проектирани да отговорят на специфичните нужди на Вашето приложение, като отстраняват маслото и водата от въздушната спирачна система. Бъдете стриктни с поддръжката на Вашата въздушна система и дехидратор за да може Вие, Вашият въздушен компресор и Вашата спирачна система да бъдете в безопасност.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?