51 000 причини да продължите да работите с филтри Donaldson

Въглищната промишленост е известна с тежките си експлоатационни условия за превозни средства и оборудване. В Западна Вирджиния, където и четирите сезона са сурови и безпардонни, екипите по поддръжката на въглищни работни площадки се сблъскват с разнообразие от мръсотия, прах и твърди частици, с които малко работни среди могат да се сравняват. За да поддържат оборудването си изправно и работещо, екипите за поддръжка се нуждаят от всички предимства, които могат да получат.

Така че, когато дългогодишен Donaldson клиент занимаващ се с въгледобив в Чарлстън, Западна Вирджиния, твърди, че има един от най-дълго работещите двигатели в индустрията – 51 000 часа работа без големи ремонти или основен ремонт, еквивалент на почти шест години непрекъсната работа – ние бяха изумени и горди да научим от мениджъра по поддръжката на компанията, че те приписват това дълголетие до голяма степен на ексклузивната работа на оборудването си с филтри Donaldson. (Този клиент ни помоли да не използваме името им, за да не разкриваме каквито и да е било търговски тайни – но те искаха да разкажем тяхната история).

„Какво страхотно признание за нашите филтриращи елементи“, каза Тед Анджело, глобален продуктов директор за пазар на следпродажбена поддръжка на двигатели в Donaldson Company. „Дали за масло, въздух, хидравлика или гориво, ние се ангажираме да предоставяме филтри с най-високо качество за да отговорим на нуждите на нашите клиенти – дори в екстремни работни среди.

Според директора по поддръжката в тази мина, двигател от серия MTU 4000 е бил използван близо девет последователни години в един камион без почти никакви престои, освен планираната поддръжка. Това е голямо предимство за тяхната работа, където ефективността и надеждността играят толкова важна роля.
„Знаем, че въгледобивната индустрия е силно конкурентна среда в момента“, каза Анджело. „Ако Вашите операции не са ефективни и съобразени с разходите, Вие изоставате бързо. Нашите клиенти занимаващи се с добив откриват, че филтрите Donaldson осигуряват най-висока ефективност на филтриране и най-ниски разходи за поддръжка – което е истинско предимство в индустрия, където маржовете са под постоянен натиск.

Donaldson Blue® : Звездата на тази история
Докато този клиент, произвеждащ въглища използва пълната гама филтри Donaldson, звездите на тази история са въздушните филтри Donaldson Blue® с удължен междусменен пробег. Тези филтри, които включват патентована Donaldson Ultra-Web® филтрираща медия с финни влакна, са проектирани специално за сервизни програми за поддръжка с филтри с удължен пробег и осигуряват по-добра защита на двигателя, минимизират времето за престой на оборудването и намаляват дългосрочните експлоатационни разходи за механизацията. Ако тази история на успеха на извънпътно оборудване е някаква индикация, филтрите Donaldson Blue правят точно това, за което са предназначени, а след това и още малко.

Donaldson препоръчва на купувачите на гориво да купуват смес от зимен дизел и летен дизел за да задоволят температурните нужди на техния регион и да увеличат скоростта на смесване при падане на температурите. Използвайте 7-микронни антистатични зимни филтри за да помогнете за смекчаване на проблема, ако е необходимо, и имайте предвид, че някои проблеми с химичния състав на горивото могат да си проправят път и извън цистерните за съхранението му.

Може да Ви хареса …

Donaldson Blue® въздушни филтри

Въздушните филтри за двигатели Donaldson Blue с технология от фини влакна удължават живота на двигателя и филтъра чрез много по-висок клас на защита в сравнение с традиционните целулозни филтри.

Типичният двигател MTU Series 4000 осигурява от 25 000 до 30 000 часа работа във въгледобивната промишленост. Много собственици на двигатели на извънпътна техника намират за по-лесно да заменят напълно остарял двигател, отколкото да правят основен ремонт или текущ ремонт, така че когато даден двигател достигне тази граница от 30 000 часа, екипът по поддръжката автоматично поръчва смяна. За този конкретен клиент, подмяната на двигателя „звезда“ на компанията се намира на склад повече от четири години. „Те чакаха двигателят да откаже“, казва Анджело, „но той просто продължава!“

Всъщност се смята, че 51 000-часовото отклонение е един от най-дълго работещите двигатели в индустрията. В допълнение към използването на висококачествени продукти за филтриране на Donaldson, за дългия живот на рекордьора се дължи и напълно интегрирана програма за поддръжка. Но Donaldson и екипът по поддръжката на тази мина не се грижат само за един двигател. Операцията обхваща четири двигателя от серия 4000, които са работили над 40 000 часа и редица други, които вече са надхвърлили 30 000 часа работа. Като цяло екипът поддържа 90 процента от двигателите в механизацията работещи, важен еталон в индустрия, където маржовете са по-свити от всякога.

Тъй като тези маржове са тънки като бръснач, екипът за поддръжка на тази мина установява, че въздушните филтри Donaldson Blue също спестяват, когато става въпрос за подмяна. При стандартните целулозни въздушни филтри екипът за поддръжка би очаквал да сменя филтрите три до четири пъти годишно на превозно средство. Ефективните филтри Donaldson Blue, използвани в самосвалите на този клиент, са издържали до цяла година, намалявайки времето за престой и разходите за филтри с до 75 процента.

„Когато нашите клиенти осъзнаха стойността на използването на въздушни филтри Donaldson Blue в двигатели като Серия 4000, те не се поколебаха да направят малка модификация на два багера работещи заедно за да могат и те да приемат най-новите филтри Donaldson Blue” каза Серено .

„Тази голяма въгледобивна коомпания пренася 3 милиона тона въглища с повече от 80 броя големи единици оборудване всяка година“, казва Анджело. „Щастливи сме да играем роля в успеха на толкова трудолюбива компания. Когато видим такъв тип успех и осъзнаем, че сме помогнали на клиент да постигне толкова големи висоти – това е, което ни мотивира да помогнем на всеки клиент да постигне повече.”

* Данните представляват изживяването на клиентите в това конкретно приложение за добив на въглища. Резултатите могат да варират в зависимост от приложението и условията на околната среда.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?