Филтърни елементи за сгъстен въздух от серия A

Адсорбционен филтър за отстраняване на маслени пари, въглеводороди и миризми

Преглед

Серията А адсорбционни филтри е предназначена за отстраняване на маслени пари, въглеводороди и миризми от сгъстен въздух и газ.

Адсорбционният филтър от серия А се състои от две филтърни степени. На етапа на адсорбция маслените пари, въглеводородите и миризмите се отстраняват чрез адсорбция с активен въглен. Във втория етап на дълбока филтрация се отстраняват частиците. В допълнение, поддържащата външна обвивка и външната опорна обшивка от неръждаема стомана осигуряват правилното фиксиране на адсорбционната и филтърната фаза.

Посоката на потока през филтъра е отвътре навън. С подходящо предварително пречистване се постига съдържание на остатъчно масло < 0,003 mg/m³.

Елементите Donaldson А се използват в нашия DF корпус за сгъстен въздух.

Характеристики
  • Дизайн с оптимизиран поток – Минимални загуби на налягане, следователно спестяване на енергийни разходи
  • Висока плътност на филтриращия пакет и вътрешна повърхност от пяна с активен въглен – Високият адсорбционен капацитет и подобрената ефективност гарантират оптимално пречистване през целия живот
  • Разпределител на потока на входа на филтъра – Намалява съпротивлението на потока и осигурява оптимален насрещен поток на адсорбционния материал
  • Активен въглен, вграден в поддържащата пяна – Предотвратяване на абразията на активен въглен
  • Степен на дълбочинен филтър от микрофибърната обвивка на изхода на филтъра – Подобряване на задържането на частици (постижим клас 2 в съответствие с ISO8573-1)
Приложения
  • Подаване на въздух за дишане
  • Предварителна филтрация на стерилен въздух
  • Пълначни машини
  • Опаковъчни машини

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Видео

Общата концепция за дизайн на филтъра съчетава висока производителност, по-голяма ефективност, лекота на използване, гъвкавост и безопасност.

Ние помагаме да защитим целостта на Вашия продукт и процес с усъвършенствана технология за филтриране, обширно продуктово портфолио и ненадмината поддръжка и опит.

Техническа статия

Персонализирайте своя график за смяна на филтри

Подмяната на Вашите филтри за процесна филтрация в точното време е критична част от безопасността на храните и напитките и рентабилността.

Интервали за смяна на филтъра – четири причини, поради които те имат значение

Филтрите често играят критична роля за постигане на производствените цели и намаляване на разходите. Ето защо е толкова важно да ги проверявате и подменяте на определени интервали.