Tехнология за филтрираща медия за въздух на всмукване от двигатели

Това, което е вътре, е от значение

Преглед

Филтърната среда е единственото нещо, което стои между мощността на двигателя и проблемите с двигателя

След като имате въздухопречиствател, който отговаря на точния размер и форма, изисквани от дизайна на Вашето оборудване, трябва да се съсредоточите върху производителността и това е мястото, където филтърната среда най-ярко се откроява.

Има толкова много съображения, които трябва да се вземат предвид, когато се взема решение за медия: едностепенна или двустепенна? На пътя или извън пътя? Сурови или меки условия? Средна температура. Влажност. Тези подробности са от значение при избора на филтърна среда, която ще предложи оптимална производителност и максимална защита. За щастие Donaldson предлага широка гама от филтриращи медии за да отговори на Вашите много и специфични нужди.

Майстори на филтриращата медия

Най-важната част от всеки филтър е медията. Това е частта от филтъра, която всъщност ще изпълнява работата на филтъра и затова ние наблягаме толкова много на овладяването на науката за филтриращите среди. Ако възнамерявате да водите иновациите в нашата индустрия, започвате с филтриращи медии.

Благодарение на непрекъснато развиващите се технологии и стандарти за емисии, днешните двигатели са създадени в съответствие с по-строги спецификации и по-малки толеранси от всякога. Компонентите на двигателя изискват по-чист въздух за да постигнат по-добро изгаряне и по-ниски емисии. Ние се потнасяме напълно сериозно към нашите филтриращи медии – и предлагаме редица иновативни технологии.

Ultra-Web® медийна технология

Филтърната среда Ultra-Web е съставена от целулоза или целулозен/синтетичен субстрат с фини влакна, нанесени от едната страна. Тази иновативна среда, изобретена от Donaldson, осигурява трайно решение за филтриране при висока температура и влажна среда, с които се сблъскват много дизелови, турбинни, хибридни и други двигатели. Ultra-Web предлага по-висока начална ефективност в сравнение със стандартната целулоза, има много висока ефективност през целия живот на филтъра и осигурява отлична защита на двигателя от субмикронни частици (напр. сажди от отработените газове). Освен това медията предлага много висок капацитет за задържане на прах за удължен живот на филтъра.

Ultra-Web® HD медийна технология

Ultra-Web HD е разработена за използване в среда с изключително фин прах. Проектирахме медиите по технология с фини влакна Ultra-Web HD за да създадем последователно разстояние между влакната на микроскопично ниво. Тъй като тези влакна са толкова малки и здрави, можем да добавим повече от тях към критичния слой от ултра фини влакна, без да създаваме допълнителна ристрикция на всмукване. Резултатът е филтърна среда, която предоставя всичко необходимо за борба с проникването на прах, осигурявайки ултра-дълъг живот и ултра-висока ефективност.

Регенериращa медия

Медията Ultra-Web HD е изградена от външен слой ултра фини влакна, което води до натрупване на прах върху повърхността на средата, вместо праха да навлиза дълбоко в медията. Тази функция за повърхностно натоварване работи във Ваша полза, тъй като тази „прахова торта“ ще се отдели при вибрации на оборудването и ще бъде изхвърлена през Vacuator™ клапана на въздухопречиствателя. Това води до по-малко натрупване на прах и тежест дълбоко във филтърната средата и, заради регенерацията предизвикана от повърхностно натоварване и вибрациите, обуславя по-дълъг живот на филтъра.

Повърхностно натоварена Ultra-Web HD

Ultra-Web HD при вибрации на оборудването

Медия целулоза

Филтърните медии на основата на целулоза се използват широко във филтрирането на въздуха. Някои приложения са подходящи за решения само с целулоза или целулозната среда може да се използва като основен слой и да се комбинира с Ultra-Web с финни влъкна. Използва се предимно в едно- или двустепенни всмукателни системи на двигатели. Приложенията включват извънпътна техника, камиони , автобуси и подземно минно оборудване.

Негорима, UL одобрена медия

Нашата огнеупорна филтърна среда е с целулозен основен материал, специално обработен за използване в превозни средства, работещи в приложения, където искри или пламъци през изпускателната система създават опасност от пожар.

Специфични характеристики

  • Целулозната среда е идеална за едно- или двустепенни приложения — както за шоосейна, така и за извънпътна техника
  • Медията Ultra-Web осигурява висока производителност в условия на фин прах и е много подходящ за работни среди с висока температура и влажност
  • Ultra-Web HD се справя със супер финия прах, осигурявайки ултра дълъг живот и ултра висока ефективност
  • Регенериращите медии като Ultra-Web HD ще отделят праховия слой, което ще доведе до по-малко прах (тегло), което се натрупва дълбоко в медията и предполага по-дълъг живот на филтъра

По-високата ефективност на филтриране води до много по-добра защита на двигателя

10 грама прах

До 99,0% ефективност

Произволна STD медия

1 грам прах

До 99,9% ефективност

Целулозна медия

0,1 грам прах

До 99,99% ефективност

Ultra-Web филтърна медия

0,01 грам прах

До 99,999% ефективност

Ultra-Web HD медия

Представлява количеството прах, което преминава през „чистата страна“ на филтъра за 1 kg прах, който се поглъща от „мръсната страна“ на филтъра с различни типове медии и нива на ефективност.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?