Двигатели Cummins® QSK

Горивните филтри Donaldson Blue® предоставят гориво, което е 4x по-чисто от най-добрия конкурентен филтър. Това е най-чистото гориво - точка.

Преглед

Днешните дизелови двигатели трябва да поддържат високи нива на производителност за да останат в съответствие със строгите разпоредби за емисиите от Tier 4. Филтрацията на гориво играе ключова роля, като настоящите горивни комън рейл инжектори с високо налягане работят при налягания от 2000 – 3100 бара / 30 000 – 45 000 psi. Това означава, че е важно да се доставя чисто гориво към днешните прецизно проектирани помпи и инжектори за горивна система за да се поддържа производителността. Днешните двигатели също работят в различни среди, които включват вибрации, пулсации на горивната помпа и нарастващи потоци гориво. Всичко това води до големи предизвикателства за Вашите горивни филтри.

Точно затова разработихме филтрите Donaldson Blue® с нашата иновативна медийна технология Synteq XP™. Donaldson Blue® DBF5782 безпогрешно задържа частици при динамиката на горивните системи Common Rail с високо налягане (вибрации на двигателя), защитавайки Вашето тежконатоварено оборудване и увеличавайки максимално работоспособността му. В сравнение с най-добрия продукт на конкуренцията, Donaldson Blue® DBF5782 осигурява средно 4x по-чисто гориво при тестване в условия на силни вибрации през целия живот на филтъра. По-ниското отделяне на частици означава, че по-малко микро замърсители изтичат в посока към горивните инжекторите. Филтрите Donaldson Blue® доставят най-чистото гориво – точка.

Характеристики
 • Най-доброто улавяне и задържане на замърсители, увреждащи инжектора
 • Най-добро представяне в тежки условия (нискокачествените филтри могат да „отлюспят“ замърсителите в следствие на вибрациите на двигателя)
 • Най-добрата съществуваща медия за филтрация на гориво – Synteq XP
 • Най-добрата защита за съвременните високотехнологични Common Rail инжектори с високо налягане (HPCR)
Ползи
 • Минимизирайте скъпите ремонти на инжектори и горивни помпи
 • Намалява непланираните престои
 • Чистото гориво е по-добро за HPCR горивните системи, включително инжектори, помпи и двигатели
 • Donaldson Blue® предоставя възможно най-чистото гориво. Точка.
Приложения
 • Двигателите Cummins® QSK, използвани в масово разпространениа извънпътна техника и оборудване за минна, строителна, нефтена и газова промишлености

Cummins® е регистрирана търговска марка на Cummins, Inc.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Сервизиране

Тази информация за обслужване е предоставена като ръководство за най-добри практики. Тя не е предназначена да замени или замести сервизните инструкции, предоставени от Вашия производител на двигатели или оборудване.

Навиващи се филтри
 1. Развийте и отстранете стария филтър и уплътнението. Изхвърлете използвания филтър в съответствие с местните разпоредби.
 2. Избършете филтърната глава с чиста кърпа
 3. НЕ пълнете предварително с гориво, освен ако не е посочено друго
 4. Нанесете тънък слой чисто моторно масло върху уплътнението
 5. Подравнете резбите; въртете филтъра, докато уплътнението направи контакт
 6. Следвайте иконите на филтъра за да стегнете до подходящото усилие
 7. Стартирайте двигателя и проверете за течове