Donaldson помага за решаване на предизвикателствo с абразивен прах при дървообработване

Плисираните филтърни торби издържат над 3 години !

Прахът, генериран при дървообработващи операции, е абразивен и представлява предизвикателство за индустриалната вентилация. Millwork 360, голяма дървообработваща компания в югоизточната част на Съединените щати имаше сериозни проблеми с прекъсвания на работата и емисиите поради абразивен прах и Donaldson помогна за разрешаването им с правилната филтърна технология.

Основен производител на интериорни и външни врати и корнизи по поръчка, цехът на Millwork 360 генерира дървесен прах от редица рендета, шлифовъчни машини, триони и оформящи машини. Фините дървени стърготини се смесват с талаш и стърготини като създават изключително прашна среда, в която е трудно, ако не и вредно, да се работи.

Компанията разполагаше с голям прахоуловител с подходящ размер, но забеляза, че прахът често заобикаля филтъра и излиза от прахоуловителя извън сградата. При по-внимателно разследване операторите откриха, че филтърните торбички в близост до високия всмукател на колектора се ожулват поради постоянен контакт с праха. Проблемът с абразията се появяваше толкова редовно, че спазването на стандартите за емисии стана проблем. Скъсаните филтърни торби изискваха честа подмяна, причинявайки непланирани престои, което доведе до големи разходи по отношение на загуба на производство, нови филтри и обслужване на филтри.

Donaldson препоръча съоръжението да замени 25 стандартни филцови торби и клетки в близост до входа с плисирани филтри, изработени от здрав спанбонд полиестер. 80-инчовата плисирана филтърна торба съдържа 2,5 пъти повече медийна площ от 120-инчовата стандартна филтърна торба. По-късата дължина на плисетата означава, че филтърната торба не е директно изложена на абразивния прах на входа и не се простира в натоварената с прах зона за изпускане на колектора. Като допълнителен бонус, късата дължина и дизайнът без клетка на плисираните филтърни торби означава бърз и лесен монтаж на филтъра.

Гамата плисирани филтрни торби на Donaldson

Решението проработи. Входящият прах не износва по-късите, плисирани филтърни торби и времето за работа на цеха се подобри драстично. Съоръжението е заменило още 125 стандартни филтърни торби и клетки с плисирани филтърни торби от общо 150 в 276-елементния прахоуловител.

Наскоро, с бума в строителната индустрия, компанията се разшири и добави прахоуловител Donaldson Torit RF към тяхната система за събиране на прах. Новата машина беше доставена с плисирани филтърни торби, което увеличи наличната филтърна площ с 235% в сравнение със стандартните филтърни торби. Тази допълнителна медийна площ намалява съотношението въздух/плат, което от своя страна намалява спада на налягането в системата във филтъра и следователно увеличава живота на филтъра. 356-те плисирани филтърни торби в Torit RF са използват вече три години без подмяна или проблеми с абразията.

Според управителя на завода въздухът е видимо по-чист след преминаването към плисирани филтърни торби и дъскорезницата е успяла да поеме нов бизнес без скъпи непланирани престои. Високите разходи, свързани с преждевременното износване на стандартните филтърни торби и клетки, са елиминирани.

Може да Ви хареса …

Плисирани филтърни торби

Плисираните филтърни торби Donaldson предоставят по-дълъг живот на филтъра, по-висока ефективност и по-ниски разходи в сравнение със стандартните 16 oz. филтърни торби за колектори.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?