Donaldson помага на производител на минерална вода да избегне скъпи забавяния

Индустрия: Минерална вода

Проблем: Производителят беше изложен на опасност да пропусне датите за доставка на критични поръчки, тъй като техният доставчик не можеше да достави филтърните елементи, от които се нуждаеха.

Решение: Включване на технологични филтри LifeTec™ на Donaldson, в това число:

  • 30” LifeTec PP100 N – 1 микрон P7 филтри с полипропиленова медия
  • 30” LifeTec PES WN – 0,45 микрона P7 филтри с полиетерсулфонова медия
Ситуация

Водещ производител на минерална вода в южната част на Франция беше застрашен от пропускане на критични дати за доставка на поръчки. Тъй като сегашният им доставчик на оборудване за филтриране не можеше да достави филтриращите елементи, от които се нуждаеха, производителят беше изправен пред перспективата да бъде принуден да намали нивата на производство, като ефективно измести производствените графици и разочарова клиентите. Ръководството бързо осъзна, че е време да проучи други възможности за доставчици.

Минералната вода с балансирано рН, произведена специално за кърмачета, бременни жени и други педиатрични приложения – включително бебешка формула и болници – разви пламенни последователи и липсата на нейния критичен продукт би била рязко забелязана.

Докато продуктите на сегашния доставчик на филтриране осигуряват необходимото ниво на ефективност на филтриране, изисквано от производителя на минерална вода, честите проблеми с веригата за доставки често поставят производителя в несигурна позиция. Дори с прогнозна продължителност и внимателно планиране, когато филтърът наближи края на жизнения си цикъл, наличността на оборудването все още беше основна грижа.

Решение

Производителят на минерална вода влезе в контакт с Donaldson за еквивалентно решение и беше спешно представен на представителя в региона. Възползвайки се от години богат опит във филтрирането на напитки, Donaldson успя да предостави на производителя идеалната препоръка за филтър. И тъй като Donaldson съхранява хиляди филтри, които са готови за доставка по целия свят, препоръчаните филтри бяха доставени до съоръжението на производителя без забавяне.

Препоръката включваше инкорпорирането на революционните нови филтри LifeTec на Donaldson в тяхната система. Беше доставен асортимент от 30” LifeTec PP100 N филтри с полипропиленова среда и 30” LifeTec PES WN филтри с полиетерсулфонова среда. Филтрите, конструирани с до 20 процента повече среда от сравнимите продукти, осигуряват по-високи дебити с по-нисък спад на налягането. Тяхната устойчива структура на опорната клетка издържа на деформация, която води до повреда на носителя, което води до повишена надеждност и живот на филтъра.

Резултати

Съоръжението получи шестседмичен жизнен цикъл от филтрите LifeTec, което се равнява на приблизително 3700 кубически метра производство на минерална вода. Производителят успя да изпълни задълженията си към клиентите, като същевременно осигури безопасно микробиологично задържане и качествен продукт. Бяха направени последващи поръчки за филтриращи продукти LifeTec и основен източник на производство на минерална вода с балансирано pH си осигури надежден партньор.

Защо Donaldson ?

Правилата за безопасност на производството на храни и напитки непрекъснато се развиват за да отговорят на търговските и потребителските изисквания. Организациите, които подлежат на регулаторни прегледи или одити, са под още по-голямо внимание, за да разберат и спазват най-новите сертификати и изисквания. Линията технологични филтри LifeTec на Donaldson използва материали, подходящи за директен и непряк контакт с храни съгласно Кодекса на Администрацията по храните и лекарствата на федералните разпоредби, дял 21 и Европейската общност 1935/2004.

Като признат водещ доставчик на филтриращи решения за стерилен въздух, газ, течности и пара, използвани в хранително-вкусовата промишленост, Donaldson се ангажира да помага на своите клиенти да защитят работата и репутацията си с обширно продуктово портфолио, усъвършенствана технология за филтриране и ненадминатa клиентска поддържа.

Важно уточнение
Много фактори извън контрола на Donaldson могат да повлияят на използването и ефективността на продуктите на Donaldson в определено приложение, включително условията, при които се използва продуктът. Тъй като тези фактори са уникално в рамките на знанието и контрола на потребителя, от съществено значение е потребителят да оцени продуктите, за да определи дали продуктът е подходящ за конкретната цел и подходящ за приложението на потребителя. Всички продукти, продуктови спецификации, наличност и данни подлежат на промяна без предизвестие и могат да варират според региона или държавата.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?