Donaldson разширява решението за наблюдение Filter Minder™ Connect

Сега включва горивни филтри – плюс мониторинг на състоянието на двигателното масло

Свързаната двигателна технология предоставя данни за ефективността за да информира за оптимални решения за сервизирането на филтри за тежкотоварна пътна и извънпътна техника

МИНЕАПОЛИС (12 април 2021 г.) — На пролетната среща на Съвета по технологии и поддръжка (TMC), Donaldson Company, Inc. (NYSE: DCI) обяви своето решение Filter Minder™ Connect за вече достъпно за мониторинг на горивни филтри и състояние на двигателното масло при тежконатоварени двигатели. Компонентите на системата Filter Minder могат да бъдат инсталирани на оборудване за минути и решението се интегрира в съществуващите бордови телеметрични системи и системи за управление на автопарка.
Ефективността на филтриране се губи, когато филтрите се сменят твърде рано. Като алтернатива, обслужването на филтрите или смяната на течности твърде късно може да доведе до непланиран престой и допълнителни разходи. Програмите за анализ на двигателно масло, макар и ценни, могат да отнемат време и да бъдат трудоемки.
Сензорите Filter Minder Connect могат да измерват спада на налягането и диференциалното налягане на горивните филтри, както и състоянието на двигателното масло, включително плътност, вискозитет, диелектрична константа и съпротивление – характеристики, които позволяват на мениджърите на автопаркове да вземат по-информирани решения за поддръжка. С решението за наблюдение Filter Minder Connect потребителите могат да постигнат повече време прекарано в работа и по-голяма производителност за по-добър краен резултат.
Сензорите и приемникът Filter Minder Connect предават безжично данни за ефективността в облак и релативните анализи информират потребителите, когато филтрите и двигателното масло наближават края на оптималния си живот. Автопаркове, които използват мониторинг на Geotab и Filter Minder Connect, могат да получават данни и анализи за превозните си средства на своя лаптоп или мобилно устройство чрез таблото за управление MyGeotab – което улеснява наблюдението на системите за филтриране и маслото и тяхното обслужване в оптималния момент.
„Наблюдаваме голям успех с нашето решение за наблюдение Filter Minder Connect, което се предлага в търговската мрежа за филтриране на въздуха на двигатели на пътно и извънпътно оборудване през последната година“, каза Нейт Замбон, директор на Filter Minder в Donaldson.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

„Имаме удоволствието да разширим нашата свързана технология към горивните филтри и състоянието на двигателното масло, като помагаме на мениджърите на автопаркове и извънпътна техника да оптимизират интервалите за смяна на филтрите и течностите за да извлекат максимума от оборудването си.“
Нейт Замбон, директор на Filter Minder®, Donaldson