Donaldson Blue®

Donaldson Blue® маслени филтри, които Ви помагат да изминете допълнителният километър

Преглед

Нашите премиум маслени филтри Donaldson Blue® са проектирани специално за програми за поддръжка с удължен междусменен пробег. Всичко от което се нуждаете е елементарна кръстосана справка от сегашния Ви маслен филтър и ще намалите разхода на масло, ще увеличите защитата на двигателя си и ще намалите експлоатационните си разходи. Филтрационната медийна технологията Donaldson Synteq™ осигурява оптимален баланс на ефективност, капацитет и рестрикция за смазочните системи.

Характеристики
 • Премахва повече от 90% замърсители, които са 10 микрона или по-големи (целулозните филтри обикновено отстраняват 50% или по -малко)
 • Удвоява способност за задържане на замърсителите на стандартните целулозни филтри – за много по-дълъг живот
 • Осигурява по-ниска рестрикция за да осигури максимален поток на масло и смазване.
 • Здрави уплътнения, с дълъг експлоатационен живот, които поддържат удължен междусменен пробег
Ползи
 • Проектирани специално за да осигурят по-дълъг живот на филтъра
 • Повишена защита на двигателя
 • Намалени експлоатационни разходи
Приложения
 • Пътна и извънпътна техника
Надстройте от конкурентни филтри до Donaldson Blue®
 • Директна подмяна на стандартни филтри – без промени в системата или специални изисквания за изхвърляне. Необходима е елементарна кръстосана справка от сегашния Ви маслен филтър и ще намалите разхода на масло, ще увеличите защитата на двигателя си и ще намалите експлоатационните си разходи.
Типове филтрираща медия
 • Ексклузивната Donaldson Synteq™ – филтрираща медия от синтетични влакна за по-голяма ефективност на филтрация и по-голям капацитет за задържане на замърсители

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Donaldson Blue® маслени и горивни филтри

Удължете междусменния си интервал с маслени филтри Donaldson Blue. Филтрите Donaldson Blue използват усъвършенствана медийна технология Synteq™ за да подобрят потока на масло с по-високо ниво на защита на двигателя и по-дълъг експлоатационен живот. Нашите доказани горивни филтри Donaldson Blue имат средно четири пъти по-ниска концентрация на частици след тях в сравнение с най-добрите продукти на конкурентите. По-ниското отделяне на частици означава по-малко микро замърсяване, преминаващо надолу по системата към инжекторите за гориво – защитавайки Вашето тежконатоварено оборудване и увеличавайки максимално времето прекарано в работа.

Сервизиране

Тази информация за обслужване е предоставена като ръководство за най-добри практики. Тя не е предназначена да замени или замести сервизните инструкции, предоставени от Вашия производител на двигатели или оборудване.

Маслен филтър навиващ се
 1. Развийте и отстранете стария филтър и уплътнението. Изхвърлете използвания филтър в съответствие с местните разпоредби.
 2. Избършете филтърната глава с чиста кърпа
 3. Напълнете с масло от мръсната страна според препоръките на производителя на двигателя
 4. Нанесете тънък слой чисто моторно масло върху уплътнението
 5. Подравнете резбите и навийте филтъра, докато уплътнението направи контакт
 6. Следвайте иконите на филтъра за да стегнете
 7. Проверете нивото на маслото
 8. Стартирайте двигателя и проверете за течове
 9. Загасете двигателя и проверете отново нивото на маслото