Donaldson Torit® премахва дима в United Gear & Assembly

Промишленост : Машинна обработка

Проблем : Прекомерно количество дим, генериран от фрезите по време на процеса на производство на зъбни предавки

Решение : Колекторът за мъгла Donaldson Torit® WSO значително намали количеството дим в завода, времето и разходите за поддръжка.

Колко фрези за зъбни предавки са необходими за да се запълни стая от 24 000 квадратни фута с дим за по-малко от 20 минути? Само една.

United Gear & Assembly, Inc. (UGA) произвежда зъбни предавки и валове за двигатели, генератори, трансмисии и задвижващи механизми, използвани от OEM производители по целия свят, включително индивидуализирани на зъбни предавки и валове, проектирани да отговарят на строги спецификации. Производственият завод на компанията в Хъдсън, Уисконсин, трябваше да намали количеството дим в завода, генериран от неговите фрези по време на производствения процес.

Фрезоването е процес на многоточкова обработка, при който зъбите на зъбните колела се изработват прогресивно чрез поредица от срезове със спирален режещ инструмент, наречен плоча. При фрезоването на зъбни предавки се използва масло съдържащо сяра, което генерира висока степен на дим. Сухото фрезоване, въпреки че намалява количеството използвано масло, все още прекомерен генерира дим при почистване на зъбните предавки със сгъстен въздух.

„В момента изпълняваме много малки поръчки, които включват 300 – 5000 части на месец на машина,“ каза Том Хупер, отговарящ за поддръжката в United Gear & Assembly, Inc. „Mаслото съдържащо сяра, използвано в нашите фрези за зъбни предавки, генерира твърде много дим – производственто ни помешение се пълни само за няколко минути. И въпреки че нашите сухи фрези използват по-малко масло, те също генерират много дим. Хората ни се оплакваха и се нуждаехме от начин да спрем това.“

UGA инсталира първия си колектор за мъгла Donaldson® Torit® WSO преди две години и постигна незабавен успех. WSO предоставя филтриращи решения за трите категории мъгла: водоразтворими охлаждащи течности, свежо масло и най-предизвикателната – мазен дим. Може да се конфигурира така че да отговаря на специфични изисквания за помещение, включително монтиране на машина, монтиране на стойка за една машина и въздуховодни клетъчни и централни системи. „Ние монтирахме WSO-15 направо на нашата фреза за зъбни колела и той свърши работа,“ продължи Хупер. „Бяхме пробвали с други колектори. Те вибрираха твърде силно, филтрите им трябваше да се сменят твърде често – което увеличи разходите ни – или частите и обслужването не бяха веднага достъпни за нас. WSO на Donaldson до голяма степен оправдаха очакванията ни във всички нива на производителност.“

WSO използва революционна филтърна среда Synteq™ XP, която смесва малки и големи влакна със собствена система за свързване без смоли, която осигурява висока ефективност, ниско работно налягане и дълъг живот на филъра в сравнение с традиционните филтри. „Колекторът за мъгла на WSO работи от две години и трябваше да сменим филтъра само веднъж“, каза Хупер. „За количеството дим, което генерират нашите фрези, това е по-добре, отколкото очаквахме. Времето и разходите ни за поддръжка бяха значително намалени и служителите ни вече не се оплакват от дима в нашият завод.“

Днес UGA разполага с шест колектора за мъгла Donaldson® Torit® WSO и планира да добави още.

Може да Ви хареса …

Филтри за мъгла

Филтрите за събиране на маслена мъгла на Donaldson са специално проектирани за приложения, използващи чисти масла, минерални масла, водоразтворими минерални, синтетични и полусинтетични охлаждащи течности.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?