Downflo® Oval с патронен филтър Ultra-Web® улавя фармацевтичен прах

Промишленост : Фармацевтични опаковки

Проблем : Ръчната прахосмукачка не успява да поддържа въздуха и машината за опаковане на хапчета чисти

Решение : Овален прахоуловител Donaldson® Torit® Downflo® с Ultra-Web® филтър и канал Easy-Duct™ свърши работа

Напоследък бизнесът с GPSI, опаковчик на таблетки, хапчета, капсули и други лекарства за човешка консумация, се увеличи. След като опаковъчната машина стана по-натоварена, Ник Рини, инженер, откри, че неговият екип вече не е в състояние да поддържа машината чиста като събира праха във въздуха с ръчната си прахосмукачка. Наличието на розов прах във въздуха беше очевидно от розовия оттенък по стените, цоклите и вентилационните отвори на тавана на помещението.

Ник се обади в Donaldson® Torit® за да се консултира относно решенията за контрол на праха и инженерът по продажбите направи две препоръки:
  1. Затворете бункера. Екипът на Ник успя да направи шарнирен капак за бункера, който може лесно да се отвори за получаване на продукта и да се затвори по време на процеса на опаковане.
  2. Свържете бункера и вибрационното легло към малък колектор за прах. Ник закупи прахоуловител Donaldson Torit Downflo® Oval (DFO), съдържащ един патронен филтър Ultra-Web®. Колекторът се почиства периодично, като изпразва събрания прах в запечатана кофа за по-късно изхвърляне. Филтрите Ultra-Web улавят частици с размер до 0,3 микрона.

Ник позиционира DFO колектора до масата и конфигурира тръбопровода, използвайки стандартни компоненти от Donaldson Torit Easy Duct™. С помощта на „Y“ съединение и Easy Duct скоби, Ник сглоби тръбна система, която свързва както бункера, така и леглото на вибратора към DFO колектора.

Ник коментира: „DFO е тих и екипът ми харесва, че се самопочиства. Много е добро! Очакваме с нетърпение да имаме по-чист въздух тук в завода.“

Може да Ви хареса …

Филтриращи елементи

Изберете по-чист въздух с усъвършенстваната технологична филтърна среда за патронни прахоуловители Donaldson Torit®, която се справя спредизвикателствата на повечето видове промишлен прах.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?