Downflo® Oval с филтри Ultra-Web® помагат на Falmer Thermal Spray да стане по-зелен и да расте

Новите кабини за пръскане на Falmer, които са иситински произведения на изкуството, се отвеждат извън сградата в циклонен предпочистващ уред Donaldson Torit, след това в прахоуловител Downflo® Oval (DFO) и накрая през HEPA филтър на покрива. По-ниски емисии = по-зелено производство.

Промишленост : Термично пръскане

Проблем : За новото си съоръжение Falmer искаше системи за събиране на свръхпръскане, които да отговарят на техния зелен подход и да растат заедно с компанията

Решение : Два овални прахоуловителя Donaldson Torit Downflo с Ultra-Web филтри

Когато Стейси Еймс, президент на 50-годишния Falmer Thermal Spray, се премести в ново съоръжение в Салем, Масачузетс, за да увеличи капацитета, да създаде по-екологичен производствен процес и да рационализира производството, тя искаше най-съвременно оборудване, което да помогне на компанията да изпълни своя 5-годишен план за растеж. Тя избра прахоуловители Donaldson® Torit® Downflo® Oval (DFO) с патронни филтри Ultra-Web®.

Процесите на термично пръскане използват източник на топлина, като спрей с електрическа дъга, плазмен или пламъчен спрей за да стопят метални или неметални материали и да ги изстрелят към субстрат. Управлението на свръхразпръскването в кабината за пръскане е предизвикателство, тъй като частиците са много малки – обикновено с размери по-малки от микрон – и не се улавят от обикновените филтри.

Патронните филтри Donaldson Torit Ultra-Web® имат слой от фини влакна, които улавят частици със субмикронни размери до 0,3 µm. Слоят от фини влакна също така позволява повърхностно натоварване, така че самопочистващият импулс от сгъстен въздух на прахоуловителя DFO е в състояние да почиства ефективно филтрите – поддържайки нисък спад на налягане през целия живот на филтъра и удължавайки живота на филтъра.

„Отделихме време, за да проектираме правилно системите за събиране на прах“, каза Стейси. „Те трябва да отговорят на нашите нужди както сега, така и при разширяването на бизнеса ни. Ние сме известни с нашата гъвкавост по отношение на бърза доставка и различни количества и не искахме да загубим това по време на тази фаза на растеж. Системите за събиране Downflodust Donaldson Torit имат всичко, от което се нуждаем: по-дълъг живот на филтъра, по-ниско потребление на енергия и надеждна работа, което ни позволява да сведем до минимум времето за поддръжка и да се справим с вариращите разходи за енергия.“

Може да Ви хареса …

Филтърни елементи

Изберете по-чист въздух с усъвършенствана високотехнологична филтърна среда за патронни прахоуловители Donaldson Torit®, която преодолява предизвикателствата на повечето видове промишлен прах.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?