Dura-Life™ технология за филтрираща среда

Филтърните торби Dura-Life™ са произведени чрез уникален процес на хидро-заплитане, който използва вода за съединяване на влакната на торбата, създавайки по-равномерен материал с по-малък размер на порите, което осигурява по-добро повърхностно натоварване на праха и предотвратява проникването му дълбоко в средата.

За разлика от тях, конвенционалните полиестерни торби се произвеждат чрез процес на шиене с игла, който създава по-големи пори, където прахът може да навлезе в тъканта, възпрепятствайки почистването и намалявайки живота на торбата. С по-добро повърхностно натоварване, филтърните торби Dura-Life осигуряват подобрено импулсно почистване и по-нисък спад на налягането, което води до удължен живот на торбата, по-малко време за поддръжка и по-ниски разходи, спестяване на енергия и по-голяма ефективност на филтриране.

Полиестерна торба от страна на чистия въздух (300x)

Dura-Life торба от страната на чистия въздух (300x)

Тези снимки са направени със сканиращ електронен микроскоп на филтрираща медия за филтърна торба, използвана в колектор, който филтрира летлива пепел. Торбите бяха отстранени след 2700 часа употреба. Съотношението въздух/медия беше 4,5 към 1. Спадът на налягането след 2700 часа работа беше 6 инча при полиестерни торби и 2 инча при Dura-Life. ​

Филтърните торбите Dura-Life издържат 2-3 пъти по-дълго от стандартния полиестер

Спадът на налягането се увеличава с по-бързи темпове с шити полиестерни филтърни торби поради навлизането на прах във филтриращата медия, скъсяване на живота на торбата и принудително извършване на по-честа смяна. Филтърните торби Dura-Life, с повърхностно натоварване с прах и по-добро импулсно почистване, работят много по-дълго от шитите полиестерни филтърни торби заради тяхната принудителна смяна предизвикана от прекомерен спад на налягането.

Тези резултати са получени при ускорени лабораторни тестове, които корелират с резултатите от полеви тестове, показващи, че Dura-Life ще осигури 2-3 пъти повече живот от стандартните 16 oz. полиестерни филтърни торби при смяна на торби в следствие на спадане на налягането.

Dura-Life пречиства въздуха по-добре - 30% по-малко емисии

Доказано е, че филтърната среда Dura-Life произвежда по-ниски емисии от шития 16 oz. полиестерен материал, използван в повечето стандартни филтърни торби. Медията Dura-Life е по-ефективна при улавяне на прах, дори за частици с големина от 2,5 микрона или по-малки, намалявайки количеството прах което се изпуска във въздуха. Това помага да се поддържат работното място и околната среда по-чисти.

Тези резултати се основават на независими лабораторни тестове, използващи ASTM D 6830-02 за проверка на ефективността по EPA PM 2.5.

Торбите Dura-Life са очевидния избор за намаляване на разходи

С Dura-Life ще имате по-малко смени на филтърни торби, което води до спестяване от труд и от самата подмяна на торбите както и до по-кратък престой в производството. Уникалната технология Dura-Life улавя прах върху повърхността на торбата, позволявайки лесното импулсно почистване на праха, водещо до по-нисък спад на налягането и годишна икономия на енергия.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?