LifeTec™ P-SRF X стерилни въздушни филтърни елементи

Стерилни филтри за сгъстен въздух и газове при екстремни работни условия

Преглед

Серията нагънати плисирани мембранни филтри LifeTec™ P-SRF X на Donaldson предлага изключителна ефективност на филтриране за сгъстен въздух и технически газове в индустрията за преработка на храни и напитки.

Филтърният елемент P-SRF X отговаря или надвишава изискванията за производителност в индустриите за преработката на храни и напитки като млечни продукти, хранителни съставки и алкохолни напитки. Тези филтри използват Tetratex® ePTFE филтърна среда, която по своята същност е хидрофобна със силно пореста мембранна структура.

Мембранната филтърна среда отговаря на изискванията на FDA (Администрация по храните и лекарствата, дял 21 CFR 211.72 последно издание) и (EC) № 1935/2004 за непряк контакт с храни.

Елементът е способен да постигне стойност на логаритмично намаление (LRV) 9 при 0.2 микрона, LRV 8 при 0.02 микрона и LRV 7 при 0.003 микрона, както е верифицирано чрез адаптиран DIN EN 1822 тест.

Характеристики
  • Разработен за стерилно филтриране на въздух и газове при екстремни приложения и условия на стерилизация в индустрията за преработка на храни и напитки
  • Висока степен на задържане (бактерии, вируси и частици) до 3 nm (нанометра) за да се гарантира интегритета на продукта и процеса
  • Висока температура и механична устойчивост за изключителна производителност и минимизиране на производствения престой и разходите за поддръжка
  • Подходящ за стерилизация, като се използва водороден пероксид (VPHP) и озон – това води до намалени общи разходи на притежание
Приложения

Филтриране на въздух и газове :

  • Обдухване на PET бутилка
  • Съставка въглероден диоксид
  • Ферментационен въздух
  • Азотно покритие

Може да Ви хареса …

LifeTec™ филтърна технология

Процесните премиум филтри на Donaldson LifeTec са по-здрави, по-дълготрайни и имат по-високи дебити от повечето филтри на пазара днес — налични в широка гама от конфигурации за почти всяко приложение.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Видео

Техническа статия

Персонализирайте своя график за смяна на филтри

Подмяната на Вашите филтри за процесна филтрация в точното време е критична част от безопасността на храните и напитките и рентабилността.

Стерилен въздух - какво представлява и защо има значение

Donaldson предоставя препоръки за да защитите най-добре себе си, продукта си от разваляне и потребителите си: филтриране, стерилизация, наблюдение и поддръжка.