Torit PowerCore® осигурява повишена производителност и намалена поддръжка в Kelly-Moore Paints

Машината Torit® CPC-12 осигури на Kelly-Moore значително увеличение на производителността и намаляване на времето за поддръжка.

Промишленост : Производство на бои

Проблем : Прекомерният прах пречи на правилната вентилация и точността на крайния продукт

Решение : Прахоуловителят Donaldson® Torit® PowerCore® и филтърните пакети PowerCore® повишават производителността и намаляват поддръжката.

Италиански лед. Розов карамфил. Бери руж. Само няколко от стотиците бои, произвеждани от Kelly-Moore Paints, най-големият американски национален производител на бои за жилищна и професионална употреба, притежаван от служители, продавани под множество брандове.

Известен като „Магазинът за бои на художника“, Kelly-Moore произвежда бои и свързани продукти повече от 50 години. Днес компанията притежава и управлява 163 локации в САЩ. Производството на боя включва смесване на суровини – както мокри, така и сухи – включително пигментен прах, нюанси, разредители, масла и смоли. Ключът към производствения процес е получаването на правилната консистенция и цвят чрез стриктно спазване на рецепти, които са създадени чрез обширни експерименти.

„Казано по-просто, производството на боя е като смесването на тесто за торта“, каза Ед Джонсън, мениджър производство и поддръжка в Kelly-Moore. „Ние смесваме различни мокри и сухи съставки въз основа на конкретния цвят и вид на боята за да произведем продукт със специфичните характеристики, които нашите клиенти искат, било то покривност, устойчивост на атмосферни влияния, цвят, възможност за миене, гланц или антикорозионни свойства – само за да назовем няколко. Когато смесваме сух пигмент с други съставки, се генерира много прах. Този прах трябва да бъде уловен и отстранен за да поддържаме производствените помещения добре вентилирани и да гарантираме точността на нашия краен продукт.“

Kelly-Moore наскоро инсталира втори прахоуловител Donaldson® Torit® PowerCore® CPC-12 за улавяне и отстраняване на праха, свързан с производствения процес – това се случи след инсталирането на първия прахоуловител Donaldson® Torit® CPC-12 преди една година .
Прахоуловителите Donaldson® Torit® PowerCore® съчетават всепризнатите филтърни пакети PowerCore с нова и собствена компактна импулсна почистваща система за да осигурят висока ефективност на филтриране, която обикновено не се среща при филтриране с филтърни торби. В сравнение с традиционните колектори от тип филтърна торба, модулът Torit® CPC-12 е с 50 процента по-къс. И само един филтърен пакет PowerCore с дълбочина 7 инча замества шест филтърни торби с дължина 8 фута. „Каква разлика видяхме с уреда Torit® CPC-12“, продължи Джонсън. „В допълнение към повишената производителност, нашият екип по поддръжка наистина харесва предимствата от използването на филтърните пакети PowerCore®. Въпреки че двата CPC-12 все още имат своите оригинални филтърни пакети – дори и този, инсталиран миналата година – ние знаем, че ще видим значително намаляване на времето за поддръжка, необходимо за инсталиране на филтърните пакети в сравнение със старите колектори с филтърни торби.“
Ключът към повишената производителност на филтриране на въздуха е собствената технология Ultra-Web® за фини влакна, използвана при производството на филтърните пакети PowerCore®. Медиите Ultra-Web® улавят праха върху повърхността на набраздения канал в сравнение с конвенционалните материали за филтърна торба, които разчитат на натоварване в дълбочина. Това повърхностно натоварване значително улеснява почистването на филтъра, тъй като по-доброто импулсно почистване намалява спада на работно налягане и потреблението на енергия. Дизайнът на набраздения канал също осигурява стегната, здрава структура на филтъра. „Torit CPC-12 със сигурност ще донесе спестявания от енергия, поддръжка, пространство и смяна на филтри“, заключи Джонсън. „Освен това, членовете на екипа на Donaldson бяха много полезни за да се уверим, че инсталацията е успешна и че знаем как да работим с уреда. Оценяваме внимателното им отношение към нашите нужди и препоръчваме продуктите им и на други заинтересовани страни.”​

Може да Ви хареса …

Филтърни пакети PowerCore®

Високата ефективност на филтрация на филтърните пакети PowerCore® намалява емисиите и пести енергия, намалявайки общите Ви разходи за притежание.

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?