Филтрите Ultra-Web® осигуряват 8x по-дълъг живот при прах за покритие на хапчета

​Голям производител на витамини от Средния Запад, САЩ премина към Ultra-Web филтърни елементи в своите прахоуловители и досега видя увеличение на живота на филтъра от 9 дни на над 75 дни.

Промишленост : Фармацевтична нетоксична

Проблем : Високи разходи за поддръжка поради необходимостта от смяна на филтри в помещенията на всеки 9 дни.

Решение : Филтрите Donaldson Torit Ultra-Web поддържат нисък спад на налягането и висока ефективност в продължение на 75 дни … и продължаваме да броим ! ​

Прахът с размер 0,5 мм от оборудването за нанасяне на покритие върху хапчета беше толкова много в този основен производител на витамини от Средния Запад САЩ, че екипът по поддръжката трябваше да сменя филтрите в прахоуловителя си на всеки 9 дни !

Въпреки че прахоуловителите — модели Donaldson® Torit® Downflo® II (DFT) и Downflo Oval (DFO) — са самопочистващи се (чрез пулсова струя), филтърните елементи, които не бяха Donaldson, поставени от клиента, са направени с филтрираща медия с задържане на прах в дълбочина. Покупната цена на тези филтри била ниска, но цената на престоя и труда на всеки 9 дни е твърде висока !

Сега те се върнаха обратно към Donaldson Torit.

Ultra-Web® филтриращи елементи с фини влакна. Улавяйки по-голямата част от субмикронния прах на повърхността, от където може да бъде издухан чрез пулсации, Ultra-Web технологията предотвратява преждевременното запушване на филтъра.

Когато се използват в самопочистващи се прахоуловители, филтърните елементи Ultra-Web се почистват периодично. Характеристиката на повърхностното натоварване означава, че събраният прах се почиства сравнително лесно и ∆P през филтрите се намалява до приемливи граници.

В този случай производителят на витамини е в състояние да поддържа ∆P в рамките на работния диапазон от 0,4 и 0,8“ wg. Досега те са получили 2½ месеца живот от филтрите Ultra-Web, без значително увеличение на ∆P.

Животът на филтрите се е увеличил от 9 дни до над 75 дни !

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?