Ultra-Web® технология за филтрираща среда

Собствена технология, която работи

Доказаната, собствена, технология Ultra-Web® осигурява по-дълъг живот на филтъра, по-чист въздух и по-ниски разходи в сравнение с други видове филтриращи среди за филтърни елементи. Изработен с процес на електропредене, който произвежда много фини, непрекъснати, еластични влакна с диаметър 0.2-0.3 микрона, Ultra-Web образува постоянна фина влакнеста мрежа с много малки междувлакнести пространства, които улавят праха върху повърхността на медията.
  • Висококачествената медия е по-ефективна при улавяне на субмикронни прахови частици
  • По-дълъг живот на филтъра и по-добро импулсно почистване благодарение на технологията за повърхностно натоварване
  • По-малко енергия и по-ниска консумация на сгъстен въздух с по-добро импулсно почистване и по-малък спад на работното налягане
  • Ефективност на филтриране MERV 15 и 14 за да отговори на специфичните нужди на приложението

Три десетилетия по-дълъг живот на филтъра

В продължение на повече от три десетилетия Donaldson Torit усъвършенства нашата Ultra-Web технология за да предостави пълна гама от филтърни патрони, филтърни елементи PowerCore® и плисирани торби, които издържат до два пъти по-дълго от целулозата и сместа от медии целулоза/синтетика (80/20).

При филтрите с натоварване в дълбочина, спадът на налягането започва от високи нива и бързо се покачва, което води до по-кратък живот на филтъра и по-голяма консумация на енергия. Научно доказано е, че технологията за повърхностно натоварване на Ultra-Web осигурява по-нисък спад на работното налягане за по-дълъг период от време, което позволява на филтъра да издържи по-дълго, като същевременно изисква по-малко енергия.

Чист Ultra-Web филтър

Повърхностно натоварен Ultra-Web филтър

​Ultra-Web медия с фини влакна е натоварена с ISO фин прах. Праховите частици се събират върху повърхността на носителя и се почистват лесно, докато субстратът остава чист. Филтър с дълбочинно натоварване би позволил на праховите частици да проникнат дълбоко в субстрата, където се натрупват и задушават въздушния поток. ​

Един филтър трябва да има най-малко MERV 13 по 20-точковата скала на ASHRAE, за да филтрира ефективно субмикронните прахови частици по време на тестване по ASHRAE 52.2. Donaldson Torit® усъвършенства нашите стандартни Ultra-Web® филтри с оценка MERV 15*, за да оптимизира филтрирането, без да жертва живота на филтъра или да увеличава спада на налягането.

За приложения, които изискват още по-висока първоначална ефективност, има Ultra-Web филтър, който да отговори на Вашите нужди.

Ultra-Web ефективно улавя субмикронни прахови частици. Целулозата и смесените медии 80/20 не са достатъчно ефективни за работа със субмикронни прахови частици. Типичната целулоза и смесена медия 80/20 са оценени за улавяне на прахови частици с размери 1-3 микрона, а някои конкурентни смесени медии 80/20 са оценени само за улавяне на частици по-големи от 3-10 микрона.

*MERV 15 се предлага само в САЩ.

Ефективността на Ultra-Web MERV 14 и 15 е сертифицирана от независими лабораторни тестове и е тествана в съответствие със стандарта ASHRAE 52.2-2007, най-актуалният приет от индустрията метод за изпитване, използван за оценка на ефективността на филтъра.

Разчитайте на значителни спестявания

Разумните инженери с поглед върху крайния резултат знаят, че Ultra-Web се равнява на значителни икономии на разходи. Ultra-Web филтрите издържат по-дълго, което води до по-малко смени на филтри, по-ниски разходи за подмяна и труд и по-малко престой на производството. С по-нисък спад на налягането поради повърхностно натоварване с прах, разходите за енергия и сгъстен въздух също са драстично по-ниски. За доказана технология, която осигурява икономии на енергия, поддръжка и филтри, има само едно решение – Ultra-Web.

Медиите Ultra-Web с фини влакна са най-оптимизираният и рентабилен избор, на разположение за повечето приложения за събиране на дим и прах.

Насладете се на Ultra-Web предимство

  • Повишено натоварване на повърхността
  • Подобрено освобождаване на праховата утайка
  • По-добра ефективност на почистване
  • По-ниска цена на m3
  • Предлага се за повечето марки прахоуловители

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?

Имате още въпроси как нашите продукти са от полза за Вашия бизнес?