Ultra-Web® Conductive FR

Филтърни пакети, които разсейват натрупания статичен заряд

Преглед

Филтърните пакети Ultra-Web® Conductive FR PowerCore® използват импрегниран с въглерод целулозен медиен субстрат, който разсейва натрупания статичен заряд. Използвайки ефективната конфигурация PowerCore, всеки филтърен пакет върши работата на множество патронни или ръкавни филтри.

Филтърните елементи Donaldson Ultra-Web Conductive FR осигуряват несравнимата производителност на повърхностно натоварване на Ultra-Web с първокласен импрегниран с въглерод субстрат, произведен за приложения, където могат да се натрупат електростатични заряди. Този специализиран субстрат разсейва статични заряди, което го прави идеалната филтрираща среда за употреба в химическо производство както и в общи промишлени, фармацевтични и целулозно-хартиени приложения.

Външният слой Ultra-Web използва мрежа от много фини еластични влакна с диаметър 0,2-0,3 микрона за улавяне на много фини частици прах на повърхността на филтъра. Това предотвратява утаяването на частици дълбоко във филтърния субстрат, за подобрено импулсно почистване и по-нисък спад на налягането.

Конфигурация с канелюри на медията Ultra-Web Conductive FR увеличава максимално площта на филтриране и ефективността, позволявайки на един филтърен пакет да замени множество патрони филтри или филтърни торби. Филтърните пакети PowerCore също са по-лесни за поставяне и поддръжка от патронните филтри, намалявайки разходите за поддръжка и времето за престой.

Всичко това води до филтърни пакети, които издържат по-дълго, почистват по-добре и струват по-малко за употреба.

Характеристики
  • Субстратната медия се отличава с повишена твърдост, по-голяма издръжливост и превъзходно почистване
  • MERV 15* рейтинг за ефективност на филтрация според ASHRAE 52.2-2017
  • Импрегнираната с въглерод медия разсейва натрупания статичен заряд
  • Медията Conductive FR е с повърхностно съпротивление по-малко от 1 x 106 ohm* sq.
  • Негорима филтрираща медия, отговаряща на UL® Standard 558, TAPPI Standard T 461 om-94 DIN53438.
  • Превъзходно освобождаване на замърсители поради филтрация на повърхността на медията

Приложения

  • Първокласна производителност при изключително фин, сух и запалим прах
  • Издръжлив за по-абразивен прах
  • Приложения с натрупване на статичен заряд
  • Химическа обработка, общи промишлени, фармацевтични и целулозно-хартиени приложения

*MERV 15 се предлага само в САЩ

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Видео

Филтърните пакети PowerCore съчетават технологията с фини влакна Ultra-Web® и експертизата на Donaldson за конфигурация на медиите и създават нова филтрационна структура, която революционизира събирането на прах.

Патентованата Ultra-Web технология на Donaldson осигурява по-дълъг живот на филтъра, по-чист въздух и по-големи спестявания на разходи в сравнение с други видове медия за филтърни елементи.

Техническа статия

PowerCore®филтрираща технология

Филтърните пакети Donaldson PowerCore осигуряват висока производителност и ефективна площ за филтрация в по-малък пакет от филтърните торби или елементи.

Ultra-Web®филтрираща технология

Собствената Ultra-Web® технология на Donaldson осигурява по-дълъг живот на филтъра, по-чист въздух и по-малки разходи в сравнение с други видове медии за филтърни елементи.