Ultra-Web® SB

Субстрат Spunbond, идеален за приложения с химикали или влага

Преглед

Филтърните пакети PowerCore® комбинират изключителната производителност на технологията за филтриране Ultra-Web® с подобрената конфигурация на медията PowerCore. Резултатът е компактен филтър, който върши работата на множество филтърни елементи или филтърни торби.

Ultra-Web SB съчетава легендарните свойства за повърхностно натоварване на медията Donaldson Ultra-Web със спанбонд субстрат, проектиран да издържа на влага с отлична устойчивост на абразия и химическа стабилност. Този субстрат е покрит с мрежа от много фини, еластични влакна с диаметър 0,2 – 0,3 микрона за улавяне на субмикронни частици прах на повърхността на филтъра. Това усъвършенствано повърхностно натоварване предотвратява утаяването на частици дълбоко във филтърния субстрат, което позволява на филтърните пакети PowerCore да издържат до два пъти по-дълго от традиционните спанбонд медии. Конфигурацията с каналчета на носителя Ultra-Web® във всеки филтърен пакет увеличава площта на филтриране и ефективността, позволявайки на един филтърен пакет да замени множество стандартни филтърни елементи или филтърни торби. Освен това пакетите PowerCore са по-лесни за инсталиране и поддръжка от стандартните филтърни елементи, намалявайки разходите за поддръжка и времето за престой. Всичко това води до филтърни пакети, които издържат по-дълго, почистват по-добре и струват по-малко за работа от конкурентните филтри.

Характеристики
 • Субстратът Spunbond издържа на химикали, влага и абразивен прах
 • Мрежата от фини влакна улавя праха върху повърхността на филтъра
 • Повишено повърхностно натоварване за удължен живот на филтъра и по-нисък спад на налягането
 • Подобрено освобождаване на натрупания прах при импулсно почистване
 • Конфигурацията на медията с канелюри увеличава площта на филтриране и ефективността
 • Един филтърен пакет върши работата на множество патронни или ръкавни филтри
 • Ефективността на филтриране MERV 13 е стандартна. Медията MERV 15* се предлага при запитване.

PowerCore филтърен пакет с Ultra-Web SB

 • Процесът на електропредене произвежда изключително здрави влакна с диаметър от 0,2 – 0,3 микрона

Приложения

 • Леки и влакнести абразивни прахове
 • Заваряване, лазерно и плазмено рязане и приложения с термично пръскане
 • Минно дело и металообработване

*MERV 15 се предлага само в САЩ

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Търсите повече? Намерете филтри директно при нас.

Видео

Филтърните пакети PowerCore съчетават технологията с фини влакна Ultra-Web® и експертизата на Donaldson за конфигурация на медиите и създават нова филтрационна структура, която революционизира събирането на прах.

Патентованата Ultra-Web технология на Donaldson осигурява по-дълъг живот на филтъра, по-чист въздух и по-големи спестявания на разходи в сравнение с други видове медия за филтърни елементи.

Техническа статия

PowerCore®филтрираща технология

Филтърните пакети Donaldson PowerCore осигуряват висока производителност и ефективна площ за филтрация в по-малък пакет от филтърните торби или елементи.

Ultra-Web®филтрираща технология

Собствената Ultra-Web® технология на Donaldson осигурява по-дълъг живот на филтъра, по-чист въздух и по-малки разходи в сравнение с други видове медии за филтърни елементи.